Rudolf Chocolade Suikerkoekjes

0 0
Rudolf Chocolade Suikerkoekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram ongezouten boter (zacht)
100 gram suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract
300 gram + extra bloem
3 eetlepels cacao
witte decoratie stiften
snoep oogjes
rode M&M's of Smarties
In huis
deegroller
bakpapier
bakplaat
huishoudfolie
koekenman uitsteekvorm

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Rudolf Chocolade Suikerkoekjes

Van de week vertelde ik al bij het recept voor Twisted Suikerkoekjes dat ik besloten had met mijn suikerkoekjes recept te experimenteren en cacao toe te voegen. Het resultaat was een heerlijk chocolade suikerkoekjes deeg, waar mee ik besloot deze Rudolf Chocolade Suikerkoekjes mee te bakken.

Nou, dat is niet helemaal waar. Parker had besloten dat ze met het deeg Rendier koekjes wou maken. Van Sinterklaas had ze op school namelijk een koekjesbak-set ontvangen, omdat hun thema op school ‘De Bakker’ is. Het was een koekbak-set van Dr. Oetker om kerstkoekjes te bakken. Hartstikke leuk natuurlijk, maar deze mama maakt liever haar eigen deeg (SNOB!). Op de verpakking van de doos stonden rendieren en die wou zij ook maken.

Eigenlijk is het maken van deze koekjes heel simpel. Je hebt vooral een koekjes uitsteekvorm nodig van een gemberkoek mannetje. Vervolgens draai je die om en transformeer je, jou koekje tot een rendier.

Nou had ik voor de foto’s perfecte koekjes kunnen maken, maar ik bak graag met mijn kinderen en kinderen zijn gelukkig niet zo perfectionistisch. Ook dat laat ik op mijn blog zien. Hoe dan ook ze zijn super cute en heel erg lekker. Happy Baking!

Steps

1
Done

In een kom mix de boter zacht. | Voeg de suiker toe en mix deze door de boter. | Voeg het ei en de vanille toe en mix alles goed door elkaar. |

2
Done

In een kom meng cacao met de bloem. | Voeg de bloem geleidelijk toe aan de boter en mix tot een goed gemengd deeg. | Wikkel het deeg in huishoudfolie en bewaar minimaal 30 minuten in de koelkast. |

3
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier.

4
Done

Maak het aanrecht of je werkblad school en bestrooi met wat bloem. | Doe ook wat bloem over je deegroller. | Leg het deeg op het bloem en rol uit tot een dikte van 5 mm - 1 cm. | Dip de koekjesman uitsteekvorm in bloem en steek de koekje uit het deeg. (Begin aan de randen zodat je zoveel mogelijk koekjes kunt uitsteken.) | Leg de koekjes op de bakplaat.

Kan je geen vormpje er meer uit steken? Neem dan het deeg bij elkaar, maak een deegbal en rol deze nogmaals uit. Vergeet niet wat bloem op de roller nogmaals te doen.

5
Done

Zet de bakplaat in de oven voor 12-15 minuten tot de koekjes goudbruin zijn. | Laat de koekjes compleet afkoelen voor je ze gaat decoreren. |

6
Done

Gebruik je decoratie stift op een twee stippen voor de ogen en een stip voor de neus te maken. | Doe de decoratie oogjes en één rode m&m als neus op de stippen. | Maak met de decoratie stift het gewei van het rendier. | Je koekjes zijn klaar!

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Eetbare Kerstkrans Borrelplank - Kidshoekje.nl
previous
Eetbare Kerstkrans Borrelplank
Witte Chocolade Kerst Fudge - Kidshoekje.nl
next
Witte Chocolade Kerstfudge

Add Your Comment