Directions
Rudolf Chocolade Suikerkoekjes
Van de week vertelde ik al bij het recept voor Twisted Suikerkoekjes dat ik had besloten om met mijn suikerkoekjesrecept te experimenteren door cacao toe te voegen. Het resultaat was een heerlijk chocolade-suikerkoekjesdeeg waarmee ik besloot deze Rudolf Chocolade Suikerkoekjes te bakken.
Nou, dat is niet helemaal waar. Parker had namelijk besloten dat ze rendierkoekjes wilde maken van het deeg. Van Sinterklaas had ze op school een koekjesbakkerset ontvangen, omdat het thema op school ‘De Bakker’ was. Het was een bakset van Dr. Oetker om kerstkoekjes te bakken. Hartstikke leuk natuurlijk, maar deze mama maakt liever haar eigen deeg (SNOB!). Op de verpakking van de doos stonden rendieren en die wilde zij ook maken.
Eigenlijk is het maken van deze koekjes heel simpel. Je hebt vooral een koekjesuitsteekvorm nodig van een gemberkoekmannetje. Vervolgens draai je die om en transformeer je jouw koekje tot een rendier.
Voor de foto’s had ik perfecte koekjes kunnen maken, maar ik bak graag met mijn kinderen. En kinderen zijn gelukkig niet zo perfectionistisch. Ook dat laat ik op mijn blog zien. Hoe dan ook: ze zijn super cute en ontzettend lekker. Happy Baking!
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Wat heb ik nodig om Rudolf Chocolade Suikerkoekjes te maken?
Je hebt een gemberkoekmannetje-uitsteekvorm nodig, chocolade-suikerkoekjesdeeg en decoratiematerialen. Het recept voor het koekjesdeeg vind je hieronder.
Kan ik kant-en-klaar deeg gebruiken voor dit recept?
Mocht je kant-en-klaar deeg vinden in de supermarkt, dan kun je dit gebruiken. Raadpleeg wel de aanwijzingen op de verpakking. Zelf koekjesdeeg maken is ook helemaal niet moeilijk en eigenlijk veel lekkerder. Het recept vind je hieronder.
Hoe lang blijven de koekjes goed?
In een luchtdichte doos blijven ze ongeveer een week vers.
Kunnen kinderen dit recept zelfstandig maken?
Ja, met een beetje hulp bij het deeg en eventueel één keer het decoreren voordoen. Maar laat ze vooral ook zelf hun eigen creaties maken.
Kan ik de koekjes ook invriezen?
Absoluut, zowel gebakken als ongebakken koekjesdeeg is prima in te vriezen.
Steps
1
Done
|
In een kom mix de boter zacht. | Voeg de suiker toe en mix deze door de boter. | Voeg het ei en de vanille toe en mix alles goed door elkaar. | |
2
Done
|
In een kom meng cacao met de bloem. | Voeg de bloem geleidelijk toe aan de boter en mix tot een goed gemengd deeg. | Wikkel het deeg in huishoudfolie en bewaar minimaal 30 minuten in de koelkast. | |
3
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. |
4
Done
|
Maak het aanrecht of je werkblad school en bestrooi met wat bloem. | Doe ook wat bloem over je deegroller. | Leg het deeg op het bloem en rol uit tot een dikte van 5 mm - 1 cm. | Dip de koekjesman uitsteekvorm in bloem en steek de koekje uit het deeg. (Begin aan de randen zodat je zoveel mogelijk koekjes kunt uitsteken.) | Leg de koekjes op de bakplaat. Kan je geen vormpje er meer uit steken? Neem dan het deeg bij elkaar, maak een deegbal en rol deze nogmaals uit. Vergeet niet wat bloem op de roller nogmaals te doen. |
5
Done
|
Zet de bakplaat in de oven voor 12-15 minuten tot de koekjes goudbruin zijn. | Laat de koekjes compleet afkoelen voor je ze gaat decoreren. | |
6
Done
|
Gebruik je decoratie stift op een twee stippen voor de ogen en een stip voor de neus te maken. | Doe de decoratie oogjes en één rode m&m als neus op de stippen. | Maak met de decoratie stift het gewei van het rendier. | Je koekjes zijn klaar! |