Vliegen met een baby: vakantie boeken
Vliegen met een baby: vakantie boeken
Op vakantie gaan wie houdt daar nou niet van! De ene zoekt het liever wat dichter bij huis, de ander wil het liefst zo ver weg mogelijk. Als je kinderen krijgt is het op vakantie gaan een hele nieuwe wending. Vooral op vakantie gaan met een baby betekend rekening houden met van alles en nog wat.
Wij besloten op vakantie te gaan met het vliegtuig toen onze kleine vijf maanden was. Tijdens het boeken en vooral achteraf gezien kwamen bij ons wat dingen naar boven waar je mee rekening moet houden als je een vliegvakantie met een baby boekt. En met baby bedoel ik onder de 2 jaar, die op schoot mee reist. Hier ons lijstje om je op weg te helpen:
1. De duur van de vlucht
a. Reis duur. Bedenk hoe langer je vliegt, hoe langer je kleine op schoot moet houden als je kind onder de 2 jaar is. Je bent non stop met je baby bezig.
b. Probeer een rechtstreeks vlucht te boeken. Ook al kan een overstap in geld schelen. Een rechtstreekse vlucht scheelt vaak in reistijd en is zeker met een kind minder gedoe.
c. Toch overstappen? Zorg ervoor dat de overstap niet te lang is, maar ook niet te kort. (Hier meer over bij punt 3).
2. Vliegtijden
Kijk bij het boeken van een vlucht goed naar de vertrek en aankomst tijd. Het fijnste is om ’s nachts te vliegen met een baby. De kans is namelijk groot dat je kind dan de hele vlucht slaapt. Je wilt echter ook niet midden in de nacht met je kind aankomen op de bestemming.
3. Overstappen
Moet je helaas toch overstappen? Hou rekening met verschillende zaken als het gaat om de overstap tijd. Het kan zijn dat je door de douane moet. Misschien moet je, je bagage weer in en uit checken. Plus de afstand tussen gates kan ver zijn. Sommige vliegvelden hebben zelfs shuttels tussen terminals. Je hebt een kind bij je, waardoor alles net iets trager gaat. Je wilt daarom niet dat de overstap te kort is, dat je ook nog eens moet rennen!
Vraag tevens bij het inchecken op het vertrek punt of de bagage automatisch naar de volgende vlucht gaat. Of dat jij die moet uit en inchecken op de overstap.
4. Op schoot meereizen (tot 2 jaar).
Tot 2 jaar mogen baby’s op schoot gratis of tegen een kleine betaling (percentage verschilt per luchtvaartmaatschappij). Beslis of je wel of geen stoel voor je kind wilt kopen. Bekijk op de website van de vliegtuigmaatschappij de informatie hierover. Of neem contact met de op.
5. Vliegtuigmaatschappij reglementen
Bekijk voor je de vlucht boekt goed wat de reglementen van luchtvaartmaatschappij zijn voor het reizen met je kind op schoot.
– Hoeveel bagage mag jouw baby mee (gewicht)?
– Wat zijn de handbagage regels? (handbagage + luiertas)?
– Is er een reiswiegje (travel cod) aanwezig? Absolute aanrader bij lange vluchten.
– Mag je eerder aanboord van het vliegtuig omdat je met een klein kind reist?
– Is er babyvoeding aan boort en wat mag ik zelf meenemen?
6. Bagage van je baby
Hoeveel bagage je mee mag nemen voor jouw baby is een punt die ik extra herhaal. Het kan namelijk zijn dat het een kleinere hoeveelheid is, dan jij zelf. Daarnaast is het handig om het regelement van de luchtvaartmaatschappij na te gaan omtrent het meenemen van een kinderwagen (wat is wel en niet toegestaan?) en een maxi cosi of autostoel. Dit kan per airline en tevens eind bestemming verschillen.
Geboekt?
Ga nogmaals na of je niet nog iets moet na bellen of regelen om zeker te zijn dat alles in orde is voor jouw baby. Bij sommige airlines moet je namelijk apart de reiswieg (travel cod) aanvragen.
Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of je baby, die op schoot mee reist, wel gekoppeld is aan een volwassenen. Je kunt de luchtvaartmaatschappij hierover gewoon nabellen of op tijd zijn op het vliegveld mocht het niet zo zijn.
Fijne Reis!
Lees hier Waarom ik besloot te vliegen
met onze baby van 5 maanden!
Ik ben natuurlijk erg benieuwd of jullie ook nog tips hebben. Laat jouw verhaal achter in een comment.
[…] Klik hier om de tips over een vakantie boeken met een baby te lezen […]