Weekmenu 11# van Babies Kitchen

Bij ons thuis is na ruim een maand de ziekenboeg nog niet voorbij. Goed gezond homemade food helpt natuurlijk altijd bij herstel. Comfort food wat gezond is, is natuurlijk helemaal fijn voor kinderen. Precies wat weekmenu 11 ook weer allemaal bezit.
Babies Kitchen Weekmenu 11
Maandag – Mango Sticky Kip
Als je de titel leest denk je dit is veel te ingewikkeld voor een doordeweekse maaltijd. Maar het kost je 5 minuten werk en dan hup de oven in!
Babyvoeding: Aardappels en sperziebonen 7 maanden.
Dinsdag – Zoete Aardappel Gehakt schotel
Overschotels zijn heel fijn voor doordeweekse maaltijden omdat je ze eventueel al eerder kan maken en dan alleen nog in de oven hoeft te zetten. Go Mealprepping.
Babyvoeding: Aardappelpuree met gehakt 7 maanden.
Woensdag – Spaghetti met peer en bieten
Een paar jaar geleden kwam dit recept in onze Aller Hande Box, ik was sceptisch maar het is zeker met kinderen een succes!
Babyvoeding: Spaghetti met bieten en peer 9 maanden.
Donderdag – Gebakken bloemkoolrijst met kip sate
Nasi maar dan helemaal anders. Je kunt zelf bepalen of je er vlees, vega of kip bij serveert. Wij eten er graag kip bij en een simpele omelet.
Babyvoeding: Hou wat bloemkool rijst apart en serveer met doperwten en wortels erdoorheen. 9 maanden.
Vrijdag – Ratatouille met rijst of pasta

Ratatouille is een boersgerecht, maar zo lekker ik maak het graag met rijst, pasta of zelf gewoon een stockbroodje. Je kunt alle kanten er mee op. De link is voor een spicy variant, maar ik zou de spicy ingrediënten weg laten.
Babyvoeding: Klik hier om te lezen hoe jij je ratatouille babyproof maakt.
Boodschappenlijst
Maandag – Mango Sticky Kip
- 8 kippenpoten
- 1 pot mango chutney (340 gram)
- 1 kilo krieltjes
- 500 gram sperziebonen
Dinsdag – Zoete Aardappel Gehakt schotel*
(recept is aangepast)
- 3 zoete aardappels
- 2 etlp melk
- 50 gram boter
- 350 gram rundergehakt
- 1 rode ui
- 300 gram wortels
- 150 gram doperwten (diepvries)
- 150 gram mais (uit blik)
- 1 tlp piment
- 1 etlp worcestershiresaus
*er zijn wat ingrediënten weggelaten om het kidsproof te maken.
Woensdag – Spaghetti met beer en bieten
- 250 gram ricotta
- 2 peren
- 2 etlp rozemarijn
- 500 gram bieten (gekookt)
- 3 tenen knoflook
- 300 gram spaghetti
- 75 gram rucola (of spinazie)*
- 50 gram pijnboompitten
Donderdag – Gebakken bloemkoolrijst met kip sate
- 1 bloemkool
- 1 wortel
- 100 gram doperwten (diepvries)
- 1 paprika
- 2 etlp sojasaus (zoutvrij)
- 1 rode ui (optioneel)
- 1 teen knoflook (optioneel)
- 2 eieren
- Kipsaté of vega optie
Vrijdag – Ratatouille met rijst of pasta *
(recept is aangepast)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 paprika
- 1 rode ui
- 2 tlp tomaten tapenade
- 1 teen knoflook
- 500 gram passata di pomodoro
- 1 etlp balsamico azijn
- ½ bosje basilicum
- 300 gram rijst of pasta
*er zijn wat ingrediënten weggelaten om het kidsproof te maken.