Weekmenu 20
Een nieuwe maand, maar gelukkig wel nog zomervakantie. Althans, wij hebben geen zomer vakantie maar genieten wel van de dagen dat het als zomer voelt. Op die warme dagen voelt het toch wel even als vakantie. In elk geval er staat weer een nieuw weekmenu hieronder voor je klaar.
Babies Kitchen Weekmenu 20
Maandag – Maispuree met vlees? vis? vegetarisch? It’s up to you
Stamppot in de zomer? Het is een zomers stamppotje en er is niets meer zomers dan mais.
Babyvoeding: 6 maanden
Dinsdag – Chorizo Rijstpannetje
Chorizo is absoluut favoriet bij ons thuis en daarom verwerk ik het graag in gerechten. Zoals een rijstpannetje.
Babyvoeding: Serveer iets anders.
Woensdag – Pizzocherri
Aardappel en Pasta? Yup, maar woensdag is pastadag bij ons!
Babyvoeding: 9 maanden. Hou wat pasta en spinazie apart. Kook de pasta volgens de aanwijzingen en de spinazie kort mee. Haal de spinazie ui de pan en pureer deze tot saus. Snij de pasta klein.
Donderdag – Grieks Gevuld Brood
Denk aan een calzone maar dan op ze Grieks! Serveer er eventueel nog tzatziki, een salade of wat groenten zoals sperziebonen bij.
Babyvoeding: Maak iets anders voor jouw baby.
Vrijdag – Cherry Cola BBQ Chicken met Patatjes
Vrijdag zijn voor Vrietjes uhm ik bedoel Frietjes. Zet de barbecue maar aan wij hebben Cherry Cola BBQ Kip op het menu.
Babyvoeding: 9 maanden. Hou wat kip, munt en kersen apart. Kook of stoom dit met wat groenten en je hebt een lekker hapje.
Boodschappenlijst
Maandag – Maispuree met vlees? vis? vegetarisch? It’s up to you!
- 600 gram kruimige aardappels
- 400 gram mais (blik)
- 20 gram boter
- 20 ml melk
- Een stukje vlees, vis of vega voor erbij.
Dinsdag – Chorizo Rijstpannetje
- 400 gram rijst
- 225 gram chorizo
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 paprika’s
- 250 ml water
- ½ bouillonblokje
- 140 gram tomatenpuree
- 1 tlp paprikapoeder
Woensdag – Pizzocherri
- 200 gram kruimige aardappels
- 350 gram tagliatelle
- 1 ui
- 1 paprika
- 20 gram boter
- 5 salie blaadjes
- 200 gram spinazie
- 250 gram mozzarella
- 40 gram parmezaan
- 70 gram paneermeel
- 1 tlp knoflookpoeder
- 1 tlp uienpoeder
Donderdag – Grieks Gevuld Brood
- 300 gram kant-en-klaar pizzadeeg
- 60 gram zwarte olijven
- 20 gram feta
- 100 gram cherrytomaten
- 1 ui
- 2 tlp oregano
- Serveer er eventueel tzatziki, een salade of groenten bij.
Vrijdag – Cherry Cola BBQ Kip met Patat*
*recept is aangepast om kidsproof te makken
- 350 gram kipfilet
- 100 ml cola (light)
- ½ etlp Worcheshire saus
- 1 tlp uienpoeder
- 1 teenknoflook
- ½ tlp komijnpoeder
- 2 tlp paprikapoeder (mild)
- 1 etlp bruine suiker
- 200 gram kersen
- Basilicum
- Munt
- 1 etlp Honing
- 1/2 etlp Balsamico
- Patatjes
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!