Kookboek: Zoet Zonder Suiker + WIN
Suiker, en dan bedoel ik geraffineerde suiker, iedereen weet dat het niet goed voor je is, maar het maakt zoveel wel heel lekker. Sinds ik kinderen heb, let ik veel meer op suikers. Of beter gezegd, ik ben me er meer bewust van. Dat wil niet zeggen dat mijn kinderen geen suiker krijgen. Als ik bak gebruik ik bijvoorbeeld wel gewoon suiker. Toen ik het persbericht van Zoet Zonder Suiker van SUE las, werd ik meteen geïntrigeerd: bakken zonder geraffineerde suiker! Dat wil ik testen.
Deze post bevat ontvangen producten en affiliate links
Zoet Zonder Suikers
Op meer dan 120 plekken in Nederland en België verkoopt Kim Sue Palm al haar welbekende vierkante bites en andere zoete lekkernijen, zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten. In het bakboek Zoet Zonder Suiker laat ze zien dat lekkere zoeternije ook zonder suikers gemaakt kunnen worden en dat dit absoluut niet moeilijk is om te maken.
Denk aal cheesecake-bites met witte chocolade, cruble repen met bosbessen of shortbread met karamel. Klinkt goed toch? Ik testen het uit!
Recensie
Aller eerst wil ik zeggen: wat een prachtig kookboek. Een kookboek wordt echt gemaakt door prachtige layout en geweldige foto’s. Foto’s die gillen ‘maak mij’. Maar natuurlijk draait het bij een kookboek ook om recepten: ingrediënten, moeilijkheidsgraad en is het lekker!
Het eerste wat mij opviel is dat er heel veel ingrediënten worden gebruikt, die ik als regelmatige amateurbakker niet perse in huis heb. Daarnaast zaten er ingrediënten bij waarvan ik niet eens wist of de reguliere supermarkt dit zou verkopen. Maar laten we eerlijk zijn dat is te verwachten. Het is geen gewoon standaard bakboek. Het is een bakboek waarbij geen gerafineerde suikers worden gebruikt en wat ook nog eens glutenvrij en vegan is. Vooral die laatste zorgt voor ingrediënten die gebruikelijke bak-ingrediënten zoals eieren vervangen.
Tijd om te bakken….
Je kunt geen recensie schrijven over een bakboek of kookboek zonder ook daadwerkelijk een recept te testen. Ik ging voor een koekje te gaan waar ik dol op ben: Florentine (klik voor recept). Ingrediënten die ik in huis moest halen omdat ik deze zelf niet had waren: gebroken lijnzaad, kokosroom en amandelpasta (die ik naar recept van SUE zelf maakte).
Tijdens het bakken had ik op een gegeven moment weinig vertrouwen in dat het goed ging komen. Terwijl ik wekelijks bak of kook en als ik het zelf mag zeggen het ook gewoon goed kan. Het precies namaken van een recept doe ik tegenwoordig bijna nooit meer. Maar nu was de uitdaging dat dus wel te doen.
Het resultaat: LEKKER! Ik had meer vertrouwen moeten hebben in het kookboek van SUE want de koekjes zijn gelukt en ook nog eens heel erg lekker.
Klik hier om het recept te bekijken!
Aanrader?
Wil jij vaker gaan bakken zonder geraffineerde suikers, glutenvrij of vegan. Dan is het boek van SUE een absolute aanrader. Er staan tal van heerlijke recepten in, die niet moeilijk zijn om te maken. Ook voor en met kinderen!
Informatie
Titel: Zoet Zonder Suiker
Auteur: Kim Sue Palm / SUE
Uitgeverij: Becht
Jaar: 2023
Type: kookboek/bakboek
Verkoopinformatie: 24,99 bij o.a. Bol.com en diverse boekhandels.
WINACTIE
Met dank aan Uitgeverij Becht mag ik één exemplaar van Zoet Zonder Suiker weggeven met een leuke winactie.
De winnaar heeft een bericht ontvangen.
Wat moet je doen om kans te maken?
Vertel hieronder in een reactie Welk Dessert jij graag zonder suiker zou zien (maar nog steeds zo lekker)?Niet verplicht, maar het liken van Kidshoekje op Instagram of Facebook wordt gewaardeerd. Laat je een reactie onder de post van de winactie. Ik zal jouw naam dan 2 keer noteren.De winactie loopt t/m vrijdag 19 mei.
De winnaar zal in de week erna bekendgemaakt worden.
Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje of bericht sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.- Meedoen kan alleen als je woonachtig bent in Nederland.
Benieuwd naar alle recepten, ik zou Tiramisu wel zonder suiker willen en net zo lekker
Chocolade mousse met slagroom. Al kan ik bijna geen lievelings kiezen want ik ben dol op toetjes!
Ik ben dol op de gerechten van Sue, met altijd de kanttekening dat ik het zelf nooit zo lekker zou kunnen maken… toch? Of stiekem toch wel?
En dan kiezen welk toetje ik graag suikervrij zou willen zien/eten.. dat is lastig kiezen! Dat is hetzelfde dilemma als kiezen op de menukaart in een restaurant. Al hebben toetjes als crème brûlée en panna cotta altijd stiekem voorrang op de rest 🙂
Donuts, kersen/aardbei/frambozen cheesecake of citroen meringue taart 🥰
Wat een leuke winactie! Mijn dochter van 6 jaar zit nu tijdelijk op een suiker loos dieet vanwege een bacterie die zij heeft. Nou een hele uitdaging om verschillende tussendoortjes/desserts te verzinnen zonder suiker. M’n dochter is gek op chocolade ijs, ben wel benieuwd naar een suiker vrije variant. Of crème brule…