Thaise Rijstsalade met Biefstuk
In 2016 deed ik voor het eerst recepten maken in opdracht van (wat overigens nog niet betekende dat ik betaald kreeg). Zo maakte ik voor de website LoveMySalad voor iets meer dan een half jaar maandelijks GRATIS salade recepten. Als ik er nu naar terug kijk denk ik: WHY! De recepten die ik voor LoveMySalad maakte stonden ook op mijn oude blog en gezien het hele lekkere recepten zijn met foto’s waar ik toen echt mijn best had gedaan. Is het tijd dan ook deze worden over gezet naar Kidshoekje. Zoals dit recept voor: Thaise Rijstsalade met Biefstuk
Thaise Rijstsalade met Biefstuk
‘Improviseren’ ik hou er van en vooral als het gaat om het maken van salades, dan ben ik er een kei in. Het komt namelijk geregeld voor dat ik een ingrediënt ben vergeten of dat bij de tijd ik iets wil gebruiken het al verpieterd is of dat iemand in mijn huishouden het op heeft gegeten of heeft gebruikt. Wat het geval was toen ik een Thaise salade met Biefstuk wou maken voor LoveMySalad. Mijn spinazie was helemaal verpieterd en daarom besloot ik de salade te maken met rijst in plaats van sla. Rijst wordt steeds vaker gebruikt in salades, waardoor ik dacht waarom ook niet!
Improviseren, ook wel experimenteren, kan een flop zijn of een succes. In dit geval was het zeker het laatste. Een heerlijke frisse salade met flink wat pit. En dan komt toch ook de vraag: Wanneer kun je iets een salade noemen en wanner zien.
Ingrediënten voor Thaise Rijstsalade met Biefstuk
Salade:
- 2 biefstuks
- 100 gram rijst
- 1 paprika
- 1/2 komkommer
- 100 gram granaatappelpitjes
- 20 gram ongezouten pinda’s
- paar takjes koriander
Dressing:
- 1 chilipeper (optioneel)
- 2 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 1 limoen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels honing
- zout en peper
Bereiding
Voorbereiding – Haal de biefstuk minimaal een half uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. | Snij de granaatappel door de helft en haal de pitjes uit één helft. | Spoel de komkommer en paprika af en snij ze in plakken. |
Rijst – Breng een pan met water aan de kook voor de rijst en bereid de rijst volgens de verpakking. | Als de rijst klaar is, giet deze af in een zeep en spoel de rijst af met koud water. Laat goed uitlekken.
Biefstuk – Kruid de biefstuk met zout en peper. | Bak de biefstuk in een pan met de olie voor 3-4 minuten. Draai de biefstuk om en bak de andere kant nog eens 3-4 minuten. Wil je de biefstuk doorbakken, dan moet je hem nog iets langer bakken. | Haal de biefstukken uit de pan en wikkel ze in aluminium folie. Laat de biefstuk 10 minuten rusten.
Topping – Rooster de pinda’s in een droge koekenpan op medium vuur voor 3 minuten.
Dressing – Voor de dressing haal je de zaadjes uit de chilipeper, schil je de gember, pel je de knoflook en rasp je de limoen. | Doe de chilipepers, gember, knoflook, rasp van de limoen, limoensap en overige dressing ingrediënten in een blender en hak het helemaal fijn.
Salade – Schep de rijst op de borden met daarop de komkommer, paprika, granaatappel en pinda’s. | Snij de biefstukken in reepjes en leg deze op de rijst en groenten. | Doe per bord 1 eetlepel dressing op de salade en maak af met wat koriander blaadjes.
Bekijk het volledige recept voor de Thaise Rijstsalade met Biefstuk op LoveMySalad