Palta Rellena met garnalen
In 2016 begon ik met het maken van recepten in opdracht, toen nog zelfs zonder betaling. Een van deze recepten was “Palta Rellena met Garnalen”, oorspronkelijk gemaakt voor LoveMySalad. Dit recept is te mooi om te vergeten en daarom nu beschikbaar op Kidshoekje.nl.
Palta Rellena met garnalen
Palta Rellena is simpel gezegd: gevulde avocado. Iets wat ik wel vaker heb gemaakt, maar voor het thema ‘Peruaans’ wou ik deze smaken aan het gerecht toevoegen. Peru zijn bekendste gerecht is misschien wel ceviche en daarom wou ik in mijn Palta Rellena gerecht vis verwerken en wel garnalen. Palta Rellena met garnalen, een frisse vis salade wat er ook nog eens prachtig op je bord eruit ziet. Een prachtig voorgerecht of een hele lekkere luxe lunch.
Wat denk jij? Wordt dit jouw volgende culinaire hoogtepunt?
Ingrediënten (voor 4 personen):
Salade:
- 50 gram garnalen
- 4 surimisticks
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 trostomaat
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 4 avocado’s
- Paar takjes munt
Dressing:
- 1 citroen
- ½ theelepel cayennepoeder (of paprikapoeder voor een mildere smaak)
- 3 eetlepels mayonaise
- Zout
- peper
Bereiding:
-
- Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 2 minuten en voeg de garnalen toe. Bak tot de garnalen gaar zijn. Snijd de garnalen en surimi in kleine stukjes.
- Maak de dressing door cayennepoeder, mayonaise, en citroensap te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd het vruchtvlees uit de tomaat in blokjes. Snipper de ui, paprika en munt fijn. Rasp een halve citroen.
- Meng de garnalen, surimi, ui, paprika, citroenrasp, munt, en tomaat in een kom. Voeg 1 eetlepel dressing toe.
- Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Druppel wat citroensap over het vruchtvlees. Schep de salade in de avocado’s en schenk er wat extra dressing overheen.
- Serveer direct en geniet van deze heerlijke Peruaanse klassieker!
Bekijk het recept ook op LoveMySalad
Veelgestelde Vragen
Wat betekent “Palta Rellena”?
“Palta Rellena” is Spaans voor “gevulde avocado”. Het is een traditioneel Peruaans gerecht.
Kan ik verse krab gebruiken in plaats van surimi?
Ja, verse krab is een uitstekende vervanger voor surimi.
Hoe lang blijft Palta Rellena vers?
Het gerecht is het lekkerst vers, maar je kunt de salade een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Voeg de avocado vlak voor serveren toe.