Hotspot: Dominique Ansel Bakery (NYC)
Dominique Ansel Bakery (NYC)
Bij New York City denk ik aan maar een ding: eten! De stad bruist van de ene na de andere hotspot. Een zo’n hotspot is Dominique Ansel Bakery. De plek waar door Dominique Ansel zelf, de Cronut ontstond. Die beroemde Cronut wou ik ook wel eens bezoeken en dus was dit een must eat voor mijn New York reis.
In de rij voor De Cronut
Op 10 mei 2013 werd de cronut bij Dominique Ansel Bakery geïntroduceerd. De vorm van een donut, gefrituurd zoals een donut, maar gemaakt met croissantdeeg en gevuld met een lekkere romige vulling die elke maand anders is. De Cronut was een direct succes en zorgde voor een wereldwijde bekendheid door de belachelijke rijen die dagelijks stonden om één van de 100 cronuts te bemachtigen. Ja sommige mensen gingen zonder naar huis!
Ik bezocht de bakkerij 5 jaar later, maar ook ik moest in de rij staan. Ook was er nog altijd de strenge regel van maximaal 2 cronuts per persoon.
Is het, het wachten waard? Absoluut! De bakkerij zelf is niet heel groot en heeft niet heel veel zitplekken. Daarnaast is de rij die er voor de bestellingen staat maakt het ook niet een ideale plek om rustig te zitten. Ik was er gelukkig op een mooie dag, waardoor de kleine binnenplaats open was en nam ik plaats op het terras.
Menu
Ga je naar Dominique Ansel, dan moet je wel de Cronut bestellen. Zelfs als je denkt al eens ergens anders een Cronut te hebben geproefd. Op het menu van de bakkerij staan echter nog een aantal gerechten die ik maar wat graag zou proberen:
- DKA: “Dominique’s Kouign Amann”
- Frozen Smore: Vanille ijs met chocolade wafel en geroosterde marshmallow eromheen
- Chocolate Chip Cookie Shot: Melk geserveerd in een shot glas gemaakt van chocolate chip cookies. Alleen te bestellen vanaf 3 uur ‘s middags.
Ook liep ik langs een vitrine vol met overheerlijke en prachtige taarten. Mijn advies; kom met flinke trek of deel alles en selecteer diverse dingen.
Ik was helaas alleen en bestelde daarom alleen een Cronut en koffie. De Cronut was iets zoals ik nog nooit eerder had geproefd en ik had meteen spijt dat ik er niet twee had gekocht. Tijdens mijn volgende bezoek wil ik zeker terug komen om een van de andere lekkernijen te proberen.
De Bon (2018)
Cappuccino $ 5,25
Cronut $ 7
Dominique Ansel Bakery
Adres: 189 Spring St, New York City
Openingstijden:
maandag – donderdag: 8:00 – 19:00
vrijdag – zaterdag: 8:00 – 20:00
zondag: 9:00 – 19:00
Website: DominiqueAnselNY.com