Hotspot: Boqueria (NYC)
Als het gaat om avondeten in New York is de keuze reuze. Echter als toerist kan je soms overdonderd worden door de vele chain restaurants en tourist-traps. Zoals in elk land is de beste keuze: Go Where the Locals go. Vraag dus aan locals waar je heen moet gaan! Wij kregen de tip om naar Boqueria te gaan en nu tip ik hem aan jullie.
Boqueria
Boqueria is een Spaanse tapas bar en restaurant, zoals je deze ook in Barcelona kunt vinden. In New York (maar ook Washington DC) is het restaurant op meerdere locaties te vinden. Wij zelf gingen naar het restaurant bij de Flat Iron Building in de buurt.
Boqueria Flat Iron is niet gelegen aan een drukke straat, maar een zijstraatje waar mensen toevallig langs lopen. Je zou denken dat het hierdoor rustig is, maar niets is minder waar. Het restaurant is niet heel groot, dus een reservering is aan te bevelen of kom net voor 18:00. Wij waren er rond half 7 en hadden het laatste plekje aan de bar. Normaal ben ik niet zo van aan de bar zitten, maar de bar zit aan de ‘open keuken’ waardoor we mee konden genieten met wat de chefs klaar maakten.
Menu
Bij Boqueria kun je terecht voor brunch, lunch, happy hour en diner. Het is een tapas bar/restaurant en het concept is daarom kleine porties die gedeeld worden. Op het menu vind je tal van tapas (vegetarisch, vis, vlees, kaas), paella en vlees en kaas plankjes.
Wij waren net aangekomen (jetlag) en ik was zwanger, dus hadden niet onwijs veel honger. We besloten vier tapas in totaal te bestellen. Aangeraden wordt om 3 à 4 gerechten per persoon te bestellen of te gaan voor een vlees- of kaasplankje.
Wij bestelde twee soorten croquetas, escalivada (geroosterde aubergine met pita), gekruide bloemkool en spruitjes. Vooral de excalivada met het pita brood was heerlijk. Omdat ik zwanger was besloot ik niet te gaan voor de Iberico ham, maar ik raad deze zeker aan. Zo wordt hij ver afgesneden in het restaurant. Ook zagen de desserts en diverse planken er heerlijk uit, dus tijdens een volgend bezoek aan New York ga ik zeker terug.
De Bon
Wij bestelde maar vier gerechten en waren zonder de drankjes ongeveer 40 dollar kwijt. Afhankelijk van wat je besteld kun je dus rekenen op 30 à 40 dollar per persoon kwijt.
TIPS
- Om zeker te zijn van een tafel kun je het beste reserveren.
- Geen reservering? Maak gebruik van de google maps functie waar je kunt zien hoe druk het op welk tijd stip is en hoe lang je eventueel moet wachten. Beste optie is voor 18:00
- Happy Hour is op maandag tot en met vrijdag van 15:00 tot 18:30
- Bestel zeker een gerecht met Iberico Ham deze wordt vers afgesneden en ziet er waanzinnig uit.
Boqueria
Locatie:
3 West 19th Street, New York
Openingstijden
ma tm do 11:00 – 22:30
vr – za 11:00 – 23:30
zo 11:00 – 22:30
Website: boqueriarestaurant.com
Op zoek naar meer New York City tips? Klik hier