Het Groene Kookboek van Rukmini Iyer
Een aantal weken geleden won ik via Instagram het kookboek ‘De Groene Barbecue‘ van Rukmini Iyer. Sinds wij thuis alleen vegetarisch nog eten, ben ik elke zomer weer op zoek naar vegetarische barbecue ideeën, dus dit boek kwam goed van pas. Ik ontdekte tevens dat Iyer meer vegetarische kookboeken heeft en dat er zelf een nieuwe uit kwam. Namelijk ‘Het groene kookboek’ waar ik met heel veel geluk een recensie over mocht schrijven voor Kidshoekje.nl
Het Groene Kookboek
Rukmini Iyer is terug! In Het groene kookboek deelt ze haar favoriete vegetarische én vegan gerechten. Van recepten die 15 tot 30 minuten bereidingstijd hebben – perfect voor drukke (werk)dagen – tot lekkere gerechtjes om te delen en favorieten voor het hele gezin. Denk aan misoboternoedels met tomaat & bosui, pittige mapo tofu met paddenstoelen of hartige taartjes met prei, balsamico & kruidenroomkaas. Alle gerechten zijn met minimale moeite te
bereiden en geven een maximaal resultaat. Het groene kookboek is onmisbaar voor iedereen die dol is op makkelijke gerechten vol smaak
Recensie
Als het om vegetarisch eten gaat, is de gedachte vaak alleen aan groente en dus wordt soms de conclusie direct gedaan: mijn kinderen gaan dit niks vinden. Maar sinds wij zelf thuis alleen maar vegetarisch eten (met wat uitzonderingen, omdat de kinderen soms wel nog om bepaalde dingen vragen). Heb ik ontdekt dat de wereld van vegetarisch eten eindeloos is. En kookboeken als ‘Het Gorene Kookboek’ zijn daar een goed bewijs van.
Als er op een kookboek staat ‘Minimale Inspanning en Maximaal Resultaat’, dan maak je denk ik heel veel ouders als blij. Want wij ouders willen lekkere en gezonde maaltijden kunnen voorschotelen wat hopelijk onze kinderen zullen eten en die we zo op tafel hebben staan. Het Groene Kookboek van Rukmini Iyer bevat dit zeker en het heeft hoofdstukken als ‘supersnelle pasta’s en noedels’, ‘in 30 minuten op tafel’ en ‘gezinsmaaltijden’.
Om echt een recensie van een kookboek te kunnen schrijven moet er natuurlijk gekookt worden en aan het begin van het boek viel mijn oog al meteen op het recept voor ‘Misoboter-noedels met tomaat en lente-ui’. Iets wat in 15-20 minuten op tafel staat en een soort fusion is van pasta en Aziatische smaken. Ik maakte het voor mijn eigen lunch, maar wist al snel dat mijn kinderen dit ook zeker lekker zouden vinden. Dit recept gaan we dus snel nog eens maken, naast wat andere recepten die ik zeker uit het boek wil proberen. Zoals Mac & Cheese met Bloemkool en Broccoli, Tomaat-Tijm Ricottataart en Krokante Raviolilasagne met Champignons en basilicumpesto.
Van uitgeverij Becht mocht ik in elk geval het recept voor de Misoboter-noedels met tomaat en lente-ui met jullie delen, dus klik hier om het zelf te maken!
Informatie
Titel: Het Groene Kookboek
Auteur: Rukmini Iyer
Uitgeverij: Becht
Jaar: 2024
Type: Kookboek
Thema:Vegetarisch
Verkoopinformatie: € 25.99 o.a. Bol en diverse boekhandels
Verkrijgbaar als: Hardcover
Deze post bevat ontvangen producten van Becht
Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info