Chef het zelf: Dumplings
Dumplings, een favoriete after school snack van mijn zoon! Ik weet niet hoe dat ooit begon, maar na school heeft hij altijd trek/honger en op een dag besloot ik eens dumplings te maken. Sindsdien is dat absoluut zijn favoriet. Hij kon dan ook wel een gat in de lucht springen toen hij zag dat zijn mama een kookboek genaamd ‘Chef het zelf: Dumplings’ had ontvangen. Een boek vol dumplings, die zijn moeder dan wel even voor hem kon maken! Juist!
Chef het Zelf Dumplings
Met ‘Chef het Zefl Dumplings’ zet jij binnen een mum van tijd de lekkerste dumplings op tafel. Deze Aziatische lekkernijen zijn onweerstaanbaar voor iedereen die een umami-kick wil. Dit deel uit de Chef het zelf-serie laat jou zien hoe je zelf dumplings en gyoza maakt – van het deeg maken en vouwen tot het bereiden van de lekkerste vullingen en sausjes. Zo leer je heerlijke smaakcombinaties en welke sausjes het lekkerst zijn bij je zelfgemaakte dumplings of gyoza. Met dit kookboek krijg je onmiddellijk zin om de keuken in te duiken en je gasten te trakteren op een volle schaal knapperige, stomende dumplings.
Proefkeuken
Toen ik bijna 2 maanden met school in China zat, leerde we o.a. hoe je Dumplings moest maken. Nou dat is echt niet zo makkelijk als die dames dat voordeden. Er zit echt een subtiele techniek aan. Ook thuis heb ik inmiddels wel eens dumplings gemaakt, vooral met kant-en-klare vellen. Want het deeg maken, daar durf ik mij nog niet aan te wagen. Nu echter heb ik geen keuze meer of beter gezegd excuus meer!
Normaal gesproken deel ik geen kookboek recensie voor ik ook echt een recept eruit heb gemaakt en dus ook iets geprobeerd hebt. Ik ontving dit boek echter net voor mijn vakantie en had daardoor geen tijd om het te proberen. De keuze is tot nu op twee opties gevallen: Klavertje vier dumplings of Soep met veggie dumplings. Mocht je dus een voorkeur hebben, laat het vooral in een reactie weten, want na mijn vakantie ga ik zeker een van de twee maken en uiteraard als opvolging van dit kookboek deel ik het recept!
In het boek staan tal van verschillende soorten dumpling recepten. Persoonlijk zijn gyoza altijd mijn favoriet, maar de klavertje vier dumpling heb ik nog nooit gehad en een goede soepdumpling vind ik ook zo lekker. Wij zullen dus zeker wel een aantal heerlijke varianten gaan proberen. Kun je niet wachten wij dit gedaan hebben. Dan zit er maar een ding op: Het boek alvast zelf aanschaffen!
Informatie
Titel: Chef het zelf Dumplings
Reeks: Chef het Zelf
Auteur: La Taverne De ZHAO
Uitgeverij: Becht
Jaar: 2024
Type: Kookboek
Thema: Burgers
Verkoopinformatie: € 11.99 o.a. Bol en diverse boekhandels
Verkrijgbaar als: Hardcover
Deze post bevat ontvangen producten van Becht
Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info