Kookboek: Van de Plank
Misschien heb je het al voorbij zien komen, maar Marcel had in November mij de challenge gegeven om tot en met het einde van het jaar wekelijks een borrelplank te maken. Die uitdaging wou ik wel aan gaan en een paar dagen later ontving ik heel toepasselijk het nieuwe kookboek van Elize van Steen (@deli_zabeth) ‘Van de Plank’ een boek vol borrelplanken. Hier kon ik wel wat mee…
Van de Plank
Met Van de Plank van Elize van Steen maak je originele en feestelijke borrel- en grazing boards voor elk moment. Heb je gasten over de vloer en wil je iets bijzonders op tafel zetten? Denk aan een grote plank vol lekkers, afgestemd op je themafeest, brunch of borrel.
Dit kookboek biedt volop inspiratie om de ultieme borrel te organiseren. Ga bijvoorbeeld voor het Studio-sport-board tijdens een wedstrijd, een cheesy heart kaasfondue-board voor een romantische date, of een late afternoon al fresco board om lekker mee na te zomeren. Ook voor brunches en desserts heeft het boek geweldige ideeën, zoals een bagelboard met gravad lax of een pavlovaboard met seizoensfruit.
Dankzij de tips van Elize over tafelaankleding en cocktailcombinaties word jij dé host waar iedereen over praat. Cheers!
Een borrelplank maken
Inmiddels heb ik al een lijst aan ideeën voor borrelplanken gemaakt en vooral wat ik op de borrelplank wil leggen. Het nieuwe koekboek van Elize van Steen ‘Van de Plank’ heeft me echter geïnspireerd om in het nieuwe jaar door te gaan met mijn borrelplank challenge maar dan meer diner-planken ook te maken. Een plank waarvan iedereen hun eigen avondmaaltijd kan maken. Iets wat wij eigenlijk altijd al doen met diverse bakjes op tafel, maar dit ziet er natuurlijk veel leuker uit. De lijst van wat ik wil maken is inmiddels al lang, nu nog uitvoeren.
‘Van de Plank’ staat dus vol borrel en dinerplank ideeën. Maar wat ik helemaal leuk vind is dat bij elke plank inspiratie die zij deelt ook een recept staat van minimaal één van de dingen die je op de plank kunt vinden. Met de kerstdagen op het oog besloot ik uit het boek ook een plank te maken en met jullie te delen. Dat werd geen borrel of dinerplank maar een dessert board. Ik maakte namelijk de ‘Perfect Pavlova Board‘ met een kersttwist. Een heerlijk dessertboard met meringue en fruit. Het ziet er uit als een feestje en is ook echt smikkelen. Lees hoe het maken van deze dessert plank mij af ging bij het recept wat ik ook vandaag deel (klik hier).
Wil je deze feestdagen indruk maken met een prachtige borrel- of dessertplank? Laat je inspireren door het kookboek Van de Plank. Ik ben er in elk geval helemaal fan van!
Informatie
Titel: Van de Plank
Auteur: Elize van Steen
Uitgeverij: Becht
Jaar: 2024
Type: Kookboek
Verkoopinformatie: € 26.99 o.a. Bol en diverse boekhandels
Verkrijgbaar als: Hardcover
Deze post bevat ontvangen producten van Becht
Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info