Cookies And Crumbs kookboek vol koekjes!
Wat ik het allerleukste en lekkerste vind om te bakken: koekjes. Ik ben dol op koekjes en mijn absolute nummer 1 is de Amerikaanse chocolate chip cookie. De feestdagen breken aan en dat betekent voor mij ook het startsein om weer volop koekjes te bakken. Als je Kidshoekje al langer volgt, weet je dat ik vanaf 6 december aftel met koekjesrecepten. Gelukkig ontving ik een recensie-exemplaar van Cookies & Crumbs, een boek vol koekjesinspiratie voor de feestdagen en eigenlijk voor het hele jaar.
Cookies and Crumbs
Grote, versgebakken koekjes met een smeuïge binnenkant. Wie kan daar nu nee tegen zeggen? In Cookies & Crumbs vind je 30 recepten om de allerlekkerste koekjes te bakken. Ga voor klassiekers zoals pumpkin spice en pecan of chunky double chocolate. Of verras je bezoek met bijzondere smaken zoals mango, kokos en chilivlokken of aardbeien-hibiscus. Daarnaast vind je inspiratie om koekjes te maken op basis van je favoriete desserts, zoals crème brûlée. Het boek bevat ook vegan alternatieven voor populaire koekjes. Met Cookies & Crumbs kan iedere koekjesliefhebber zijn hart ophalen.
Ook deze koekjes fan…
Zoals ik al zei: ik ben een enorme koekjesfan. Net als Kaja Hengstenberg bestaat een bezoek aan bijvoorbeeld New York voor mij uit het testen van zoveel mogelijk koekjes. Maar ook in mijn eigen stad Amsterdam probeer ik graag populaire en viral koekjesplekken uit.
Het is zelfs zo ver gegaan dat ik voor mijn bruiloft 500 chocolate chip cookies heb gebakken voor de gasten. Er bleef geen enkele meer over.
Chocolate chip cookies zijn nog steeds mijn favoriet, maar door de jaren heen probeer ik graag varianten en recepten van anderen om inspiratie op te doen. Cookies & Crumbs van Kaja Hengstenberg staat bomvol ideeën. Van dikke chocolate chip cookies tot unieke koekjes met ube of crème brûlée. Voor iedereen is er wel iets nieuws te ontdekken. En natuurlijk test je een kookboek het best door meteen een recept te maken.

Let’s make some cookies
Voor deze recensie maakte ik de cookie met speculaas en chocolade. Perfect voor deze tijd van het jaar en heerlijk om mee te bakken.
Ik maakte slechts de helft van de batch en daar had ik achteraf spijt van. De koekjes waren binnen twee dagen op en er werd meerdere keren gevraagd of ik er nog meer kon maken.
Het enige nadeel van de recepten is dat je het deeg een paar uur moet laten rusten voor het beste resultaat. Dat vraagt om geduld. Gelukkig is het afbakken zo gedaan en moet je daarna alleen nog wachten tot de koekjes zijn afgekoeld. Maar geloof me: dit koekje wil je deze Sinterklaasperiode echt maken. En het boek mag absoluut op je verlanglijstje voor pakjesavond of onder de kerstboom.
Het recept voor de cookies met speculaas en chocolade deel ik vandaag op de blog. Het boek kun je zelf op je verlanglijstje zetten of direct bestellen als je niet wilt wachten.
Klik hier voor het recept: cookies met speculaas en chocolade

Informatie
Titel: Cookies and Crumbs
Auteur: Kaja Hengstenberg
Uitgeverij: Becht
Jaar: 2025
Type: kookboek
Thema:koekjes
Verkoopinformatie: € 21,99 o.a. Bol en diverse boekhandels
Verkrijgbaar als: hardcover
Deze post bevat ontvangen producten van Becht
Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info