Weekmenu #5 van Babies Kitchen
Er staat weer een nieuwe weekmenu online met recepten van Babies Kitchen en mijn andere blog Buzz in the Kitchen.
Babies Kitchen Weekmenu #5
Maandag – Arabische Visschotel
Een heerlijke familie maaltijd wat binnen een half uur op tafel staat. Geen vis fan? Je kunt het eventueel ook met kip maken natuurlijk.
Babyvoeding: 9+ maanden. Vanaf 7 maanden kun je de vis, rijst en wat groenten geven. Ik zou wel de pesto weglaten.
Dinsdag – Krokante Bloemkool Taco’s (Vega)
Taco Tuesday! Vega taco’s gevuld met bloemkool. Heb je moeilijke eters? Vertel gewoon niet dat het bloemkool is als ze wel kip eten. Eens kijken wat hun reactie is.
Babyvoeding: 9+ maanden zonder saus! Je kunt natuurlijk ook gewoon een bloemkool hapje apart maken voor 6+ maanden.
Woensdag – Zoete Bliksem
Het is winter dus blijven wij genieten van stamppot, maar dan een twist aan een klassieker. Bedenk zelf wat je voor vlees, vis of vegetarische optie erbij wilt. Rookworst is natuurlijk altijd een goed.
Babyvoeding: 6+ maanden zodra je baby aan van oefenhapjes naar echte hapjes overstapt.
Donderdag – Krokante Kaas-Ui Kip met sperziebonen en aardappels
Krokante kip ik ben er dol op en als je nog een zakje chips open hebt liggen is dit je recept.
Babyvoeding: 6+ maanden als je alleen de sperziebonen en aardappels serveert.
Vrijdag – Aardappel Prei Soep
Lekker romig soepje om het weekend mee in te luiden.
Babyvoeding: Laat je de spekjes weg dan is de soep geschikt vanaf 9+ maanden.
Boodschappenlijstje:
Maandag – Arabische Visschotel
- 300 gram rijst
- 2 paprika
- 1 courgette
- 200 gram sperziebonen
- 200 gram kikkererwten (uit blik)
- 4 etlp arrabbiata pesto
- 300 gram pangasiusfilet
Dinsdag – Krokante Bloemkool Taco’s (Vega)
- 1 bloemkool
- 100 gram panko broodkruimels (of paneermeel)
- bloem
- 125 ml melk
- 1 tlp knoflookpoeder
- 1 tlp paprikapoeder
- 250 ml saus (bv buffalo)
- Tortilla’s
- Sla
- rauwkost (wortels, rode kool)
- creme fraîche
Woensdag – Zoete Bliksem
- 1 kilo zoete aardappels
- 5 appels
- scheutje appelsap
Toevoeging aan het recept:
- stukje vlees, vis of vegatarische optie. Rookworst is altijd een goed idee!
Donderdag – Krokante Kaas-Ui Kip met Sperziebonen en Aardappels
- 350 gram kipfilet
- 200 gram kaas-uien chips
- 1 etlp peterselie (vers of gedroogd)
- 1 ei
- 2 etlp plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloem)
- 2 tlp worcestershire saus
- 64 gram bloem
Toevoeging aan recept
- 300 gram sperziebonen
- 500 gram aardappels (naar keuze)
Vrijdag – Aardappel prei soep
- 1,5 liter groentebouillon (2 bouillon blokjes)
- 600 gram kruimige aardappels
- 3 preien
- 2 sjalots
- 2 tenen knoflook
- 200 ml slagroom
- 250 gram magere spekreepjes (optioneel)