Weekmenu 19
In de zomer vind ik het altijd wel moeilijker een weekmenu te maken dan in de winter. Het weer is zo onvoorspelbaar en de plannen soms ook. Op eens gaan we ergens overdag heen en besluiten toch onderweg nog even wat te eten. Of het is zo warm, ik heb geen zin te koken. Onvoorspelbaar, maar toch heb ik weer wat inspiratie voor jullie verzameld in de vorm van een nieuw weekmenu.
Babies Kitchen Weekmenu 19
Maandag – Arabische Visschotel met Rijst
We beginnen de week goed met een lekkere visschotel.
Babyvoeding: 9 maanden. Vanaf 7 maanden kan ook laat dan alleen de saus weg.
Dinsdag – Mango Sticky Kip
Mijn favoriete AVG’tje van het moment en zo onwijs makkelijk voor te bereiden. % min werk en de rest doet de oven!
Babyvoeding: 7 maanden. Hou wat aardappel en sperziebonen apart. Kook of Stoom deze 15 minuten en pureer ze met wat verse mango.
Woensdag – Sloppy Joe Mac & Cheese
Mac & Cheese is in Amerika elk kinds favoriet en met dit gerecht bij ons ook. Het is heel vullend en absolute comfort food!
Babyvoeding: Maak iets anders voor je kleine!
Donderdag – Paprinoa
Gevulde paprika ik ben er dol op maar maak het veelste weinig. Paprinoa komt aan zijn naam omdat het gevuld is met o.a. Quinoa.
Babyvoeding: 9 maanden. Hou wat gekookte quinoa apart samen met courgette en kippengehakt. Bak het gehakt gaar en bak de fijngehakte courgette kort mee. Roer de quinoa erdoor heen en pureer kort eventueel.
Vrijdag – Flammkuchen
FastFood Friday zeg ik maar met vandaag zelf makkelijke flammkuchen maken met bladerdeeg. Jij bepaald wat er op gaat, maar op de site vind je ook wat inspiratie.
Babyvoeding: Maak iets anders voor jouw baby.
Boodschappenlijst
Maandag – Arabische Visschotel met Rijst
- 300 gram rijst
- 2 paprika’s
- 1 courgette
- 200 gram sperziebonen
- 200 gram kikkererwten
- 4 etlp arrabbiata pesto (let op niet pittig)
- 300 gram pangasiusfilet
Dinsdag – Mango Sticky Kip
- 8 kippenpoten
- 340 gram mango chutney
- 1 kilo krieltjes met schil
- 500 gram sperziebonen
- 1 rijpe mango (extra)
Woensdag – Sloppy Joe Mac & Cheese
- 300 gram macaroni
- 300 gram gehakt
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 etlp bruine suiker
- 800 gram tomaten uit blik (2 stuks)
- 2 tlp Worcestershire saus
- 2 tlp paprika poeder
- 100 gram geraspte kaas + extra
- 125 gram mozzarella
Donderdag – Paprinoa
- 4 paprika’s
- 1 bouillonblokje
- 150 gram quinoa
- 250 gram kippengehakt
- 1 tomaat
- 1 ui
- ½ courgette
- 1 tlp tijm
- 1 tlp rozemarijn
- 50 gram geraspte kaas
Vrijdag – Flammkuchen
- 2 rollen Flammkuchendeeg of groot vel bladerdeeg
- Toppings naar keuze bijvoorbeeld:
Klassiek:
- creme fraîche
- rode ui
- spekjes
Tomaat pesto:
- pesto
- cherry tomaten
- salami en/of spekjes (optioneel)
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!