Directions
Aardbeien Pancakes
Het is zomer in Nederland, dat betekend onvoorspelbaar weer, maar ook fruit, heel veel vers fruit! Tijdens de warme zomerdagen geniet ik extra veel van vers fruit en heb ik ook heel veel zin om gerechten ermee te maken. Afgelopen week heb ik veelte veel verse aardbeien gekocht. Is er zo iets als te veel aardbeien? Ja want je wilt ze wel als ze nog lekker zijn. Aardbeien zijn niet alleen prachtig fruit om naar te kijken als ze echt goed vers zijn smaken ze ook heerlijk zoet.
Met veel te veel aardbeien besloot ik mijn favoriete zondagontbijt te maken: American Pancakes met Aardbeien. Verse aardbeien door het beslag en om het feest compleet te maken een aardbeien en Nutella topping. Soms moet je, je zelf gewoon even extra verwennen. En zeker nu ik zwanger ben. Liefde van een zwangere gaat zeker wel door de maag! De zoete aardbeien en Nutella waren een perfecte vervanging voor de maple syrup die ik helaas niet in huis had.
(Recepthoekje.nl 03-08-2015)
Steps
1
Done
|
In een kom meng de bloem, zout en bakpoeder. | Voeg het ei, melk en olie toe aan de bloem en mix alles tot een glad beslag. | |
2
Done
|
Was en droog de aardbeien. | Snijd 150 gram van de aardbeien klein. | Voed de gesneden aardbeien toe aan het beslag en vouw deze met een spatel er doorheen. |
3
Done
|
Verhit één klontje boter in een koekenpan. | Zet het vuur op medium-hoog. | Doe een beetje beslag (Je wilt kleine pannenkoeken van 8 CM.) op één plek in de pan. | Als er bubbels aan de bovenkant van de pancake verschijnen kun je ze omdraaien. Laat de pancake nog 2 minuten in de pan. | Haal de pancake uit de pan. | Herhaal tot het beslag op is. |
4
Done
|
Snij de overige aardbeien in plakjes. | Maak een stapel van 3-4 pannenkoeken op een bord. | Doe wat aardbeien op de pannenkoeken stapel en maak af met wat Nutella. |