Directions
Vorig jaar, net voor de jaarwisseling, zag ik op TikTok bij @qookie_crystal iets waarvan ik direct dacht: “Dit moet ik maken voor mijn zoon!” Zij noemde ze ‘Pineapple Ring Donuts’, al is het gewoon een Nederlands account. Ik noem ze Ananasflappen.
Ananasflappen
Maar wat is het? Je hebt een blik ananasringen die je goed laat uitlekken en afdept. Vervolgens maak je een pannenkoekenbeslag. Zij doet dit met een kant-en-klare pannenkoekenmix waar alleen melk bij hoeft. Ik gebruik mijn standaard American Pancakes-recept.
Daarna dip je de ananasringen eerst in een bloemmengsel en vervolgens in het pannenkoekenbeslag. Verhit een goede laag olie in een pan om te frituren en bak jouw Ananasflappen goudbruin. Maak ze af met wat kaneelsuiker, en je hebt een heerlijk hapje voor de jaarwisseling. Eens wat anders dan oliebollen of appelflappen!
Laat je ze even liggen en warm je ze later op? Dan zijn ze misschien nog wel lekkerder!
Ben jij ook een ananasfan? Zet de onderstaande ingrediënten op je boodschappenlijst, want hier wil jij je gasten mee verrassen deze jaarwisseling.

Veelgestelde Vragen (FAQ)
Kan ik verse ananas gebruiken in plaats van ananas uit blik?
Ja, dat kan! Zorg er wel voor dat je de verse ananas goed uitlekt en afdept om overtollig vocht te verwijderen.
Hoe voorkom ik dat de Ananasflappen te vet worden?
Laat ze na het frituren uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te absorberen.
Kan ik een andere topping gebruiken dan kaneelsuiker?
Absoluut! Denk aan poedersuiker of zelfs geraspte kokos.
Is dit recept ook geschikt voor kinderen?
Ja, dit recept is perfect voor kinderen! Let wel op bij het frituren, dat is een taak voor volwassenen.
Kan ik de Ananasflappen van tevoren maken?
Je kunt ze van tevoren maken en later opwarmen in de oven of airfryer.
Welke olie is het beste om te gebruiken?
Zonnebloemolie of plantaardige olie werkt het beste vanwege de neutrale smaak en het hoge rookpunt. Heb je een frituurpan, dan kun je ze ook hier gewoon in maken. Zorg wel dat je olie schoon is.

Steps
|
1
Done
|
Haal de ananasschijven uit het blik, laat ze goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier |
|
2
Done
|
In een kom doe de bloem. | In een tweede kom meng 2 eetlepels suiker met 2 theelepels kaneel. |
|
3
Done
|
In een derde kom: meng 150 gram bloem, bakpoeder, 1 theelepel kaneel en het zout goed door elkaar. Voeg het ei, de melk en 1 eetlepel zonnebloemolie toe. Mix alles goed tot een glad beslag zonder klontjes. |
|
4
Done
|
Verwarm de zonnebloemolie in een diepe pan tot het geschikt is om te frituren |
|
5
Done
|
Neem één ananasschijf. Dip deze eerst in de bloem uit de eerste kom, zodat hij helemaal bedekt is. Vervolgens dip je de ananasschijf in het beslag, zodat hij volledig bedekt is. |
|
6
Done
|
Doe de ananasschijf in de hete olie en frituur hem rondom in een paar minuten goudbruin. Let op dat de olie niet te heet is, anders kan de buitenkant verbranden terwijl de binnenkant niet gaar is. |
|
7
Done
|
Haal de gefrituurde ananasschijf uit de olie en dip deze direct in het kaneel-suikermengsel. Leg de ananasflap op een bord. Herhaal dit proces met de rest van de ananasschijven. |




