Directions
Bananen Pannenkoeken voor ontbijt
Herinner je je nog die tijd, zo’n 10+ jaar geleden, dat iedereen bananen pannenkoeken maakte voor ontbijt? Als ik terugkijk naar mijn oude blogposts, zie ik dat ik ze rond 2013 voor het eerst maakte. Inmiddels heeft bijna iedereen ze wel eens gebakken — al was het maar omdat de bananen bijna uit de fruitschaal wegliepen van rijpheid.
Mijn recept is door de jaren heen wel wat geëvolueerd. Het begon ooit met alleen banaan en ei — en dat werkt prima! Maar die pannenkoekjes zijn vaak wat slap en lastig om te draaien. Daarom besloot ik op een gegeven moment om een eetlepel bloem toe te voegen. Wat een verschil! De pannenkoeken werden net wat steviger en makkelijker om te flippen.
Tegenwoordig gebruik ik het liefst zelfrijzend bakmeel. Zo krijg je die heerlijke, luchtige fluffy pancakes die doen denken aan de Amerikaanse variant — maar dan met een gezondere twist dankzij de banaan.
Kun je de bloem weglaten? Zeker weten! Maar dan raad ik wel aan om kleinere pannenkoekjes te maken — die breken minder snel bij het omdraaien.
Dus… zie je weer die bruine bananen liggen? Dan weet je wat je moet maken: deze lekkere, makkelijke bananenpannenkoeken. Perfect voor het ontbijt met kids!
Veelgestelde Vragen (FAQ)
Kan ik bananen pannenkoeken maken zonder bloem?
Ja, dat kan! Gebruik dan alleen banaan en ei, maar maak kleinere pannenkoekjes zodat ze minder snel breken bij het omdraaien.
Kan ik gewone bloem gebruiken in plaats van zelfrijzend bakmeel?
Absoluut! Wil je dat ze luchtig worden dan is bakpoeder aan te raden, maar het kan ook prima zonder.
Zijn bananenpannenkoeken geschikt voor baby’s of peuters?
Ja, zeker! Laat dan eventueel de bloem weg of kies voor volkorenmeel, en vermijd extra suiker of zout.
Hoe bewaar ik overgebleven bananenpannenkoeken?
Je kunt ze in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje voor 1-2 dagen of invriezen voor later.
Wat serveer ik erbij?
Lekker met wat vers fruit, een beetje honing, pindakaas of yoghurt!
Steps
1
Done
|
Pureer de bananen. In een kom meng de bananen met de eieren en bloem tot een beslag. |
2
Done
|
Smelt een klontje boter in een koekenpan. | Doe wat beslag in de pan. | Draai de pannenkoeken na 4-5 minuten om als je de pannenkoek los kan schudden in de pan. Gebruik een spatel om de pannenkoek om te draaien. | Laat de pannenkoek nog 3 minuten bakken in de pan. |
3
Done
|
Haal de pannenkoek uit de pan en leg ze op een bord. Serveer met wat poedersuiker of eet ze zo. Ze zijn van zichzelf al zoet. |