Basisrecept Bananenbrood

0 0
Basisrecept Bananenbrood

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

125 gram ongezouten boter
150 gram suiker
3 bananen (rijp)
1 ei
1 theelepel vanille extract
250 gram bloem
1/2 theelepel baking soda
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
60 ml (plantaardige) melk

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Basisrecept Bananenbrood

Door de jaren heen heb ik al heel veel verschillende soorten bananenbrood recepten uitgeprobeerd, maar sinds een jaar heb ik het basisrecept voor het lekkerste bananenbrood dat ik ken. En ik ben niet de enige die dat vindt.

Het is vandaag de dag van de Bananenbrood. Ja ze hebben overal een dag voor en ook voor die lekkere cake, die je maakt als je bananen bijna weg willen lopen. Tijd dus om mijn favoriete bananencake recept eens te delen. Op de blog heb ik heel veel staan, maar dit is wel de lekkerste en dan zonder toppings er op. Mijn basisrecept voor Bananenbrood! Hoezo basisrecept? Omdat ik met dit recept al diverse varianten heb gemaakt, die ook op de blog te vinden zijn. Bijvoorbeeld met een kaneel crunch of als muffin met havermout topping.

Binnenkort is het Pasen en ook daarvoor heb ik nu al een lekkere variant voor in gedachten. Maar voor het zo ver is deel ik op deze Bananenbrooddag mijn basisrecept voor bananenbrood, die je absoluut wilt proeven!

 


Bekijk ook eens:

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet de cakevorm in en bedek eventueel met bakpapier. |

2
Done

Pel de bananen en prak de bananen op een bord of in een kom met een vork. | Smelt de boter in een kom in de magnetron. |

3
Done

Meng in een grote kom de gesmolten boter met de suiker. | Voeg de geprakte bananen, ei en vanille door elkaar.

4
Done

In een tweede kom zeef de bloem, baking soda, bakpoeder en zout. | Roer de droge ingrediënten door elkaar.| Voeg de bloem en de melk om de beurt toe aan het bananenbeslag. | Schenk het beslag in de cakevorm.

5
Done

Zet de cake in de oven voor 50-55 minuten. | De cake is klaar als je er een prikker in steekt en deze er schoon uit komt. | Laat de cake compleet afkoelen.

6
Done

Bewaren

Bewaar in een luchtdichte bak.
IN VRIEZEN? Snijd de cake in plakken. Doe om elk plak een stukje bakpapier. | Doe in een bak of zak in de vriezer. | Haal minimaal 5 a 10 minuten uit de vriezer voor je ze gaat eten. Warm eventueel even op in magnetron of tosti-ijzer.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Griekse Orzo Salade - Kidshoekje.nl
previous
Griekse Orzo Balsamico Salade
Dubbel Dikke Chocolade Koekjes - Kidshoekje.nl
next
Dubbel Dikke Chocolade Koekjes

Add Your Comment