Directions
Biefstuk Noedelsalade
Vandaag een oud recept van mijn oude blog Recepthoekje. Ja, alle recepten zijn nog steeds niet allemaal overgezet. Dit recept ontstond na onze reis naar Australië, waarna we meteen in een WK-feest duikten. Kortom, we hebben vooral heerlijk gegeten zonder na te denken over wat gezond is en wat niet. Op vakantie moet je dat niet doen en bij het WK hoort gewoon bittergarnituur. Tijd om dus wat gezonder te eten en dat begon met deze biefstuk noedelsalade. (Let wel, dit was in 2014, toen wij nog niet vegetarisch waren).
We hadden al een tijdje geen noedels meer gegeten en na het maken van de Aziatische Spinazie Beef Salade (recept volgt) bracht het mij op het idee om een biefstuk noedelsalade te maken. Biefstuk, noedels, verse salade en noten klinken behoorlijk gezond als je het mij vraagt. Ik zeg: goedgekeurd voor mijn gezonde voornemens. De salade heeft ook nog eens een lekkere spicy kick doordat ik Spaanse peper gebruikte. Ben je daar niet zo van, dan kun je dit uiteraard gewoon weglaten. Hieronder geef ik ook nog een tip hoe je de salade vegetarisch zou kunnen maken.
FAQ
Hoe kan ik deze salade vegetarisch maken?
Je kunt de biefstuk vervangen door tempeh of opgebakken paddenstoelen zoals shiitake of champginons. Ook zou je een plantaardige beef kunnen proberen, alleen ben ik hier zelf niet zo’n fan van.
Wat voor noedels kan ik het beste gebruiken?
Je kunt verschillende soorten noedels gebruiken zoals rijstnoedels, sobanoedels of zelfs volkoren spaghetti. Kies een noedelsoort die je lekker vindt en die past bij de overige ingrediënten.
Kan ik de salade van tevoren maken en later serveren?
Ja, je kunt de salade van tevoren maken. Bewaar de noedels, biefstuk en groenten apart en meng ze vlak voor het serveren om te voorkomen dat de noedels zompig worden.
Hoe pittig is deze salade met de Spaanse peper?
De Spaanse peper geeft de salade een flinke spicy kick. Als je niet van pittig houdt, kun je de peper weglaten of minder gebruiken. Je kunt ook de zaadjes verwijderen om de hitte te verminderen.
Steps
1
Done
|
NoedelsBreng een grote pan met water aan de kook voor de noedels en los hier het bouillonblokje in op. | Voeg de noedels toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Als de noedels klaar zijn, giet ze af en spoel af met koud water. | Laat de noedels goed uitlekken. |
2
Done
|
BiefstukKruid de biefstuk met zout en peper aan beide zeiden. | Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan. | Bak de biefstuk in de pan voor 5 minuten, waarbij je halverwege de biefstuk draait. De biefstuk moet medium-raw gebakken zijn. Wil je hem gaarder dan moet je hem langer bakken. | Haal de biefstuk uit de pan en laat hem even rusten op de snijplank. |
3
Done
|
DressingWas de Spaanse peper en verwijder de zaadlijst en steel. | Pel de knoflook. | Doe de Spaanse peper, knoflook teen, het sap van de limoenen, honing, sojasaus en 2 eetlepels olijfolie in een blender en pureer de dressing helemaal glad. | Schenk de dressing in een bakje. |
4
Done
|
GroenteWas de komkommer en snijd in halve maantjes. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in reepjes. | Was de basilicum, laat het goed uitlekken en hak het fijn.| In een kom meng de tomaten, komkommer, paprika, basilicum en verse spinazie. | |
5
Done
|
Pinda's en SesamzaadjesVerwarm een droge koekenpan. | Rooster de pinda's in de hete pan voor 3 minuten. Let op dat ze niet verbranden. | Haal de pinda's uit de pan. Veeg de pan school en rooster de sesamzaadjes 2 minuten in de hete pan. | |
6
Done
|
SaladeIn een grote salade kom meng de noedels met de groente. | Snijd de biefstuk in reepjes. | Serveer alles op tafel en laat iedereen hun eigen salade samenstellen: Noedels met groente, Biefstuk, Dressing, Pinda's en Sesamzaadjes. |