200 gram bieten (gekookt) | |
130 gram witte (reuze) bonen (uit blik) |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
8+ maanden
Ik had besloten om voor de kleine bieten hummus te maken. Ik had nog wat gekookte bietjes liggen, die ik al had voor gesneden en nog een klein blikje kikkererwten. Ik had de bietjes al lekker in de stoommachine gedaan (want doe ze toch altijd nog even 5 minuten stomen of koken) en doe het blikje open. Had ik het blik reuzebonen (Haricots géants) open gemaakt!
Zonde natuurlijk om daar niks mee te doen, dus in plaats van dit keer bieten hummus te maken. Werd het dit keer bieten met bonen. Prima babyhapje natuurlijk waarbij je nog wat vis of vlees kunt serveren.
Ik besloot er nog wat zalm bij te serveren (niet op de foto). Wil je dit ook doen, dan kun je zalm even 5 minuten koken in water of een bouillon (liefst zonder zout).
1
Done
|
Giet de bonen af in een vergiet en spoel ze met koud water af. |
2
Done
|
Snij (indien al geschild zijn) de bieten in blokjes. |
3
Done
|
Kook of stoom de bieten en bonen 10 minuten. Bewaar 2 etlp kookvocht en giet de rest af. Pureer de bieten en bonen zo fijn als je zelf wilt. |
4
Done
|
***Bewaren: Koelkast: 4 dagen |