1/2 Bloemkool | |
300 gram Kikkererwten (blik) | |
Saus |
|
3 etlp olie (wok of olijf) | |
1/2 tlp mosterdzaad | |
2 tenen knoflook | |
2 cm gember | |
1 ui (witte) | |
1 paprika | |
140 gram tomatenpuree (blikje) | |
200 ml kokosmelk | |
Kruidenmix |
|
1 tlp garam masala | |
1/2 tlp koriander poeder | |
1/2 tlp kaneel | |
1/2 tlp paprika poeder | |
snufje kurkuma | |
snufje zout | |
Erbij |
|
100 gram per persoon Rijst | |
1/2 per persoon Naan |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vegetarisch
Hoezo is Babies Kitchen dan speciaal voor kinderen? Wat maken jouw recepten kids proof? Als ik over Babies Kitchen begin krijg ik deze vraag vaak. Mijn beste voorbeeld is neem een Curry. Mensen denken hier niet vaak bij dat is iets wat kinderen eten. Ik maak curry’s kidsproof zodat deze niet pittig zijn en kinderen ze ook lekker vinden. Een goed voorbeeld daarvan is deze bloemkool tikka masala met rijst. Een milde curry met bloemkool en kikkererwten geserveerd met Logan zijn favoriete rijst: linzen met kikkererwten. Misschien niet ideaal voor een foodphoto, maar als mij kind iets gezonds lekker vind dan serveer ik het graag.
Parker deed wat moeilijker. Ze at alles prima gezien de curry bestaat uit kokos, paprika en tomaat. Tot ze zag dat wij er naan bij aten. Toen wou ze op eens geen curry met rijst meer maar alleen naan. Stomme fout van mij. Note to self. Serveer het brood er pas later bij. Uiteindelijk wisten wij door gekkigheid met Logan voeren er wel voor zorgen dat ze weer at. Eten moet immers leuk zijn, maar als ouder moet je ook slim zijn.
Babyvoeding: Geschikt vanaf 12 maanden. Let wel op dat de kikkererwten gesneden worden ivm verstikkingsgevaar.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
ErbijBereid de rijst en/of naan volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Zijn deze eerder klaar dan de saus (30 minuten). Giet de rijst af en doe de deksel op de pan. Bewaar de naan op een bord onder folie. |
2
Done
|
VoorbereidingPel en pers de knoflooktenen. | Schil en rasp de gember. | Pel en snipper de ui. | Was en verwijder de steel en zaadlijst van de paprika. Snij de rest in repen. | Was de bloemkool en snij in kleine roosjes. | Giet de kikkererwten af in een zeep en spoel af met koud water tot deze stopt met schuimen. |
3
Done
|
SausVerhit 2 etlp olie met de mosterdzaad in een wokpan en laat dit 30 seconden staan. | Voeg de knoflook, gember en uit toe en roer dit op een medium vuur door elkaar tot de uien beginnen glazig te worden (3 minuten). |
4
Done
|
BlenderVoeg in een blender de tomatenpuree, paprika stukken en kokosmelk. Pureer tot een gladde saus. | Voeg het ui mengsel uit de wok toe en pureer nog eens tot een gladde saus. |
5
Done
|
Tikka MasalaVoeg 1 etlp olie met de kruiden toe aan de wokpan en laat dit 1 minuut op een laag vuur geuren. | Zet het vuur iets hoger en voeg de saus uit de blender toe. Roer alles goed door elkaar en laat 3 minuten staan. Terwijl je regelmatig roert in de wok. | Roer de bloemkool door de saus. Leg de deksel op de pan en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen. Is de saus al te dik schenk dan een scheutje water erbij. | Haal de deksel van de pan en voeg de kikkererwten toe. Roer ze goed door de saus en laat dit nog eens 10 minuten staan. Ook hier kun je als je de saus al te dik vind nog wat water toevoegen. | De tikka masala is klaar als de bloemkool beetgaar is. | Serveer de saus met de rijst en de naan. |