Directions
Bounty Warme Chocolademelk
Warme chocolademelk hoort gewoon bij de winter en de feestdagen. Heerlijk, een warm kopje chocolademelk op de bank met een dekentje op schoot. Ik zou zelf niet snel ergens anders warme chocolademelk bestellen, omdat ik zelfgemaakte warme chocolademelk zoveel lekkerder vind dan wanneer het met een siroop wordt gemaakt. Tijdens het brainstormen over recepten voor het komende jaar en mogelijke food thema’s, kwam ik op het idee van warme chocolademelk met een verrassende twist: een Bounty chocolademelk. Dat klonk niet alleen lekker, maar ook als een geweldig idee, toch?
Ik kocht wat brownies en begon te experimenteren. De eerste poging mislukte gigantisch! Daar wil ik het gewoon niet meer over hebben. Je zal wel denken, hoe kan warme chocolademelk nou misgaan? Geen idee, maar het lukte mij. Poging twee ging al veel beter en was heel lekker. Dit is tevens het recept dat ik met je deel. Je moet wel echt van kokos houden, want ik maak de Bounty chocolademelk namelijk met kokosmelk.
De volgende variant die ik voor ogen heb, is Snickers, maar met de kerst nu in het vooruitzicht schuif ik die even naar het nieuwe jaar voor een ‘cheat-moment’. Nu eerst genieten van die heerlijke Bounty warme chocolademelk. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!
Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (2016)
Steps
1
Done
|
Verwarm een droge koekenpan. | Rooster de kokosrasp in de droge pan voor 2 minuten tot ze iets gaan kleuren. | Haal de kokosrasp uit de pan. |
2
Done
|
Doe de kokosmelk in een sauspan en verwarm deze, maar breng het niet aan de kook. | Haal de pan van het fornuis en roer de cacao er doorheen. |
3
Done
|
In een kom, klop de slagroom op met 1 eetlepel suiker. | Snijd de bounty's in stukjes. | Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. | |
4
Done
|
Schenk de warme kokos-chocolademelk in een beker. | Doe een toef slagroom op de chocolademelk. | Garneer de slagroom met gesmolten chocolade, kokosrasp en stukjes Bounty. |