1 Sjalotte | |
3 Courgette | |
2 Bosui | |
2 eetlepels Olijfolie | |
2 Groente bouillonblokje | |
1 liter water | |
1/4 theelepel zout |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Voor wij kinderen hadden aten we veel meer soep. Soep blijkt een probleem gerecht bij onze kinderen te zijn, al is mijn foodie van een zoon (bijna 6) inmiddels wel iets meer team soep geworden. Toen ik namelijk deze courgette soep opschepte, wou hij zelfs een tweede portie. Mijn dochter daarin tegen (3 jaar), zag dat het groen was en zei NEE! You win some, you lose some.
Courgette soep is misschien wel mijn favoriete soep. Het is in elk geval mijn go-to soep, omdat het onwijs makkelijk is te maken en je maar weinig ingrediënten nodig hebt. Voorheen deed ik er wel eens wat kookroom nog doorheen, ook lekker. Maar toen ik dat een keer niet in huis had, merkte ik dat deze soep dat helemaal niet nodig heeft.
We zitten midden in het Halloween seizoen en deze monsterlijke groene soep is dan ook ideaal om er lekker Halloween soepje van te maken, maar ook met Sinterklaas en met Kerst serveer ik maar wat dit groene soepje!
Erg lekker bij een soepje is natuurlijk ook een soepstengel. Wat dacht je van een slangen soepstengel voor Halloween of misschien een Staf van Sinterklaas voor 5 December? Klik hieronder op de recpten:
Op zoek naar meer soeprecepten? Klik hier
Maak je het recept en deel je het op Social Media? Tag dan vooral @kidshoekje en #kidshoekje. Op die manier zie ik jouw post ook. Iets wat ik ontzettend leuk vind.
1
Done
|
Was de courgette, snij de uiteinden af en snij de rest in blokjes. | Maak de bosui schoon, snij de wortels eraf en snij de rest in ringen. | Pel en snipper de sjalot. |
2
Done
|
Verhit de olijfolie in een grote soep pan. | Fruit de sjalot tot deze glazig zijn. | Voeg de courgette en bosui toe en bak deze 5 minuten tot ze iets zacht worden. | Verkruimel de bouillonblokjes over de courgette en roer deze er doorheen. | Schenk water bij de courgette tot deze goed onder staan. | Breng het water aan de kook. | Zet het vuur iets lager en laat de soep 15 minuten pruttelen. |
3
Done
|
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender helemaal glad. | Breng de soep eventueel op smaak met een snufje zout. | Serveer direct! |