Directions
Geroosterde Honing Sinaasappel Kip
Na twee heerlijke weken vakantie in Florida (2016), heb ik weer frisse moed en inspiratie om aan de slag te gaan met de blog. Direct na onze vakantie volgde het Pinksterweekend waarvoor ik een geroosterde honing sinaasappel kip uit de oven maakte.
Als je het mij vraagt is kip uit de oven echt een ‘bij moeder thuis’ en/of ‘comfort food’ recept. Het lijkt zo ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet. Het belangrijkste is bedenken wat voor marinade je voor de kip wilt maken. Vervolgens is het de kip inde oven zetten en je bent klaar. (Met natuurlijk wel de kip goed in de gaten houden!). Het enige wat je dan nog moet bedenken is: Wat serveer ik erbij?
Tijdens onze vakantie in Florida zijn we ondere andere naar een van mijn favoriete fast food chains gegaan ‘Panda Express’. Mijn favoriete gerecht en waar zij tevens om bekend staan is: Orange Chicken! Die smaak van kip en sinaasappel wou ik na maken, maar dan wel in een iets gezondere variant. Hoe dol ik ook op Amerika ben, na een vakantie daar ga ik maar wat graag voor de gezondere maaltijden.
Bij de kip serveerde ik zoete aardappelblokjes en een simpele frisse salade bestaand uit sla, tomaat en komkommer. Een absolute aanrader!
Dit recept stond voorheen op Recepthoekje.nl (datum 18-05-2016)
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 220 graden. | Zet een grote braadslede klaar voor de kip. |
2
Done
|
Rasp één van de sinaasappels.| Snij beide sinaasappels in vieren. | Pel en hak de knoflooktenen fijn. |
3
Done
|
In een kom meng de sap van 6 sinaasappelpartjes, olijfolie, de gehakte knoflook, honing, balsamico, zee zout en citroensap van een halve citroen door elkaar. | Proef de marinade, bepaal of je het zoeter wilt (meer honing) of juist meer sinaasappelsmaak. |
4
Done
|
Plaats de kip in het midden van de braadsleden. | Schenk de marinade over de kip en gebruik een kwast om te zorgen dat de kip compleet is bedekt. | Strooi de sinaasappel rasp over de kip.| Leg de sinaasappel partjes bij de kip in de braadslede. | |
5
Done
|
Zet de kip voor 30 minuten in de oven. | Schep de sappen over de kip en zet de kip vervolgens nog eens 15-20 minuten in de oven. | Als de kip al erg bruin en krokant is kun je de oven naar 200 C draaien. | Controleer of de kip gaar is. | Haal de kip uit de oven en bedenk met aluminium folie. Laat de kip 5 minuten rusten. | Serveer direct! |