350 gram spaghetti (spelt) | |
Tomatensaus |
|
10 tomaten | |
3 eetlepels balsamico | |
3 eetlepels olijfolie | |
2 takjes rozemarijn (vers) | |
handje basilucum (vers) | |
20 gram + extra parmezaanse kaas | |
Gestoofde groente |
|
1 Aubergine | |
1 Courgette | |
250 gram Spinazie | |
zout en peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vegetarische Pasta
Het uitproberen van nieuwe pasta recepten leiden tot het maken van gestoofde groente spaghetti met zelfgemaakte tomatensaus.
Door veel te koken, leer je ook dat je meer vertrouwen moet hebben om je eigen intuïtie. Zelfs als je een recept van een ander of uit een tijdschrift of kookboek maakt. Vooral als je kinderen hebt, kan die kook intuïtie heel erg helpen. Tijdens mijn drie weken eliminatie dieeët, moest ik goed letten op wat ik wel en niet mocht. Ik vond een recept voor geroosterde groente recept, maar tijdens de eerste stappen dacht ik, dit gaat niet lekker worden. Vooral bij een ingrediënt als aubergine is de juiste bereiding heel belangrijk. Aubergine kan stug of slijmerig of bitter gevonden worden. De juiste bereiding is alles bepalend bij aubergine. Om die reden besloot ik i.p.v. zogenaamd grillen (wat helemaal geen grillen was), de groente te stoven.
Naast de gestoofde groente deed ik wat tomaten in de oven voor een zelfgemaakte tomatensaus. Makkelijk en heel erg lekker. Het deed mij zelf direct weer beseffen hoe makkelijk zelf pastasaus maken eigenlijk is. En in mijn geval weet ik wat erin gaat. Ik heb namelijk een vermoeden dat ik een knoflook-allergie heb, maar daar een andere keer meer oven.
Babyvoeding
De gestoofde groente kan jouw baby prima vanaf 8 maanden eten met wat babypasta. Pureer het eventueel om van de gestoofde groente een saus te maken voor door de pasta.
Heb je vragen over dit recept? Laat het vooral weten in een reactie hieronder.
1
Done
|
TomatensausVerwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Was de tomaten en snij ze in kwarten. | Besprenkel de tomaten met de 3 etlp olijfolie, balsamico, naalden van de rozemarijn en een beetje zout en peper. | Verdeel de tomaten over de bakplaat. | Rooster de tomaten in de Oven 25 minuten. |
2
Done
|
Doe de tomaten in een blender met één soeplepel kookvocht, 20 gram parmezaanse kaas en de blaadjes basilicum. | Pureer alles tot een saus. |
3
Done
|
SpaghettiBreng een pan water aan de kook. | Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. | Giet de spaghetti af en doe het vervolgens terug in de pan. | Roer de tomatensaus door de pasta. |
4
Done
|
Gestoofde GroenteSchil de Aubergine en snij in blokjes. | Doe de Aubergine in een bakje met wat zout. Laat het 5 minuten staan. | Was de courgette en snij in blokjes. | Was de spinazie. | |
5
Done
|
Doe 2 eetlepels olie in een pan. | Bak de aubergine en courgette 8 minuten. | Schenk 200 ml water erbij en laat de groente 10-15 minuten stoven tot de aubergine zacht is. | Roer de spinazie door de aubergine en courgette en laat dit nog 3 minuten staan tot de spinazie is geslonken. |
6
Done
|
ServerenServeer de spaghetti op de borden, met een schep van de gestoofde groente er op en wat extra Parmezaan erop geraspt. |