Directions
Griekse Orzo Balsamico Salade
Sinds de zomer hebben de salades weer helemaal zijn intrede bij mij gemaakt. Voor mijn tweede zwangerschap had ik zelfs een salade to-go bedrijf. Toen ik die moest stoppen aan het einde van mijn zwangerschap, is de salade ook een beetje bij mij verdwenen. Dat terwijl ik echt dol ben op salades. Een gezonde comfort food waar je zoveel kanten mee op kan gaan. Een paar maanden geleden ontdekte ik hoe lekker en veelzijdig Orzo wel niet is en begon hier mee salades te maken. Onder andere deze Griekse orzo balsamico salade met feta, olijven en balsamico dressing.
Een vegetarische salade met standaard Griekse salade ingrediënten. Het is daarom ook niet de spannendste salade die ik ooit maakte, maar zon lekker. Inmiddels maak ik deze heel vaak. Het bestaat namelijk uit ingrediënten die ik bijna altijd wel in huis heb. Het meeste werk of althans tijd zit in het maken van de orzo (15 minuten max) en dus is dit makkelijk als een mealprep maaltijd voor de lunch van morgen of gewoon als maaltijd salade.
(Recepthoekje.nl 07-09-2020)
Steps
1
Done
|
OrzoBreng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook. | Voeg de orzo toe en bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de orzo af en spoel af met koud water om het sneller af te laten koelen. | |
2
Done
|
VoorbereidingWas de paprika, tomaten en komkommer. | Snij de tomaten in kwartjes en de komkommer in blokjes. | Verwijder de steel en de zaadlijst van de paprika en snij de rest in blokjes. | Snij de feta in blokjes. | Halveer de olijven |
3
Done
|
PijnboompittenVerwarm een droge koekenpan. | Voeg de pijnboompitten en rooster ze tot ze kleur beginnen te krijgen 2-3 minuten. Beweeg de pijnboompitten regelmatig in de pan. | |
4
Done
|
SaladeDoe de orzo met de groente en olijven in een kom. | Doe de feta en de pijnboompitten erbij en maak af me de dressing. | Je kunt het of zo serveren als ik heb gedaan of alles al door elkaar husselen. |