Griekse Orzo Balsamico Salade

0 0
Griekse Orzo Balsamico Salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 bouillonblokje (groente)
200 gram orzo
1 eetlepel olijfolie
1 paprika
500 gram tomaten
1/2 komkommer
50 gram feta
50 gram kalamon olijven (zonder pit)
30 gram pijnboompitten
2 eetlepels balsamico azijn

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Griekse Orzo Balsamico Salade

Sinds de zomer hebben de salades weer helemaal zijn intrede bij mij gemaakt. Voor mijn tweede zwangerschap had ik zelfs een salade to-go bedrijf. Toen ik die moest stoppen aan het einde van mijn zwangerschap, is de salade ook een beetje bij mij verdwenen. Dat terwijl ik echt dol ben op salades. Een gezonde comfort food waar je zoveel kanten mee op kan gaan. Een paar maanden geleden ontdekte ik hoe lekker en veelzijdig Orzo wel niet is en begon hier mee salades te maken. Onder andere deze Griekse orzo balsamico salade met feta, olijven en balsamico dressing.

Een vegetarische salade met standaard Griekse salade ingrediënten. Het is daarom ook niet de spannendste salade die ik ooit maakte, maar zon lekker. Inmiddels maak ik deze heel vaak. Het bestaat namelijk uit ingrediënten die ik bijna altijd wel in huis heb. Het meeste werk of althans tijd zit in het maken van de orzo (15 minuten max) en dus is dit makkelijk als een mealprep maaltijd voor de lunch van morgen of gewoon als maaltijd salade.

 

(Recepthoekje.nl 07-09-2020)

Steps

1
Done

Orzo

Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook. | Voeg de orzo toe en bereid de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. | Giet de orzo af en spoel af met koud water om het sneller af te laten koelen. |

2
Done

Voorbereiding

Was de paprika, tomaten en komkommer. | Snij de tomaten in kwartjes en de komkommer in blokjes. | Verwijder de steel en de zaadlijst van de paprika en snij de rest in blokjes. | Snij de feta in blokjes. | Halveer de olijven

3
Done

Pijnboompitten

Verwarm een droge koekenpan. | Voeg de pijnboompitten en rooster ze tot ze kleur beginnen te krijgen 2-3 minuten. Beweeg de pijnboompitten regelmatig in de pan. |

4
Done

Salade

Doe de orzo met de groente en olijven in een kom. | Doe de feta en de pijnboompitten erbij en maak af me de dressing. | Je kunt het of zo serveren als ik heb gedaan of alles al door elkaar husselen.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Surinaamse Bami - Kidshoekje.nl
previous
Surinaamse Bami
Bananenbrood - Kidshoekje.nl
next
Basisrecept Bananenbrood

Add Your Comment