Directions
Het recept voor deze groene teriyaki roerbak is niet een heel vernieuwend recept, maar met een gezin is makkelijk soms best ingewikkeld om te bedenken. We moeten immers elke week weer 7 dagen een avond maaltijd bedenken, die dan ook nog eens de kinderen lekker vinden.
Met een moeilijke eter thuis weet ik dat, dat ingewikkeld kan zijn. Nou is mijn kleine dame niet zo zeer een moeilijke eter, ze is gewoon heel kieskeurig en kan al voor ze iets geproefd heeft zeggen dat ze het niet lust. Iets waar je natuurlijk met een soort van geduld aan moet werken. Wij hebben dan ook de regel: In elk geval een hapje proeven. Soms gaat dat makkelijker dan andere dagen. Waarbij allerlei facetten van buiten af natuurlijk ook invloed op hebben zoals een vermoeiende dag op school!
Nou zijn wij ouders die niet onze kinderen forceren dat ze moeten eten wat op tafel staat of dat ze hun bord leeg moeten eten! Dat gezegd ik kan me wel erin vinden als je dat wel doet. Bied ik vervolgens aan om iets anders te maken? Nope! Ik heb wel eens een aflevering van de Nanny gezien waar dan een moeder vervolgens pannenkoeken ging maken. Juist dan zou ik ook elke dag nee tegen groente zeggen. Soms voor zie ik al moeilijk gedrag.
Bij een gerecht als deze roerbak hou ik dan wat groente en saus apart. Ze kunnen dan dat apart eten of gewoon zonder saus. Gaan ze nog moeilijk doen? Dan geen eten en vaak gaan ze dan als nog wel eten. Of ze mogen heel lang wachten tot wij klaar zijn en dan maak ik eventueel een boterham met iets hartigs! Maar zoals ik al zei, meestal eten ze dan als nog wel wat.
Heb je dus een moeilijke eter? Hou wat groente apart zonder saus en serveer alle ingrediënten los van elkaar. Veel kinderen raken gewoon in de stress van alles door elkaar. Maar uiteindelijk ben jij de ouder en bepaal jij hoe je het thuis doet.
Steps
1
Done
|
RijstBreng een pan water aan de kook. | Voeg de rijst toe en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
2
Done
|
RoerbakWas de broccoli en snij in roosjes. | Was de komkommer en snij in halve plakken. | Was de paprika, verwijder de de steel en zaadlijst en snij in stukken. | Halveer de wokstukjes. |
3
Done
|
Verhit 2 eetlepel olie in een wok. | Roerbak de broccoli en paprika 5 minuten. | Voeg de edamame bonen en komkommer toe en roerbak 3 minuten mee. | Voeg de wokstukjes toe en bak 4 minuten mee. | Roer de saus en de cashewnoten door de groenten en laat dit nog 4 minuten staan. | Serveer met de rijst. |