Hawaii Gehaktballen Bowl

0 0
Hawaii Gehaktballen Bowl

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

300 gram Rijst
Balletjes
20 (plantaardige) gehaktballen
3 eetlepels sojasaus
3 eetlepels honing
1 eetlepel tomatenpuree
1/2 theelepel knoflookpoeder
100 ml ananassap (evt uit blik)
2 theelepels sesamolie
Overige
1 komkommer
3 bosuien
200 gram edamame bonen
100 gram wortel (julien gesneden)
500 gram ananas (stukjes uit blik)

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Cuisine:

    Directions

    Hawaii Gehaktballen Bowl

    Mijn inspiratie voor diner bowls komt bijna tot zijn einde, maar ik ga deze zomer verder brainstormen over nog meer snelle en makkelijke maaltijden in de vorm van bowls voor het hele gezin. Vandaag een zomerse diner bowl in de vorm van Hawaii gehaktballen bowl met plantaardige balletjes.

    Na het grote succes van het Loco Moco recept, waar mijn zoon nog steeds non-stop om vraagt wanneer we het weer gaan eten, wil ik vaker kijken naar gerechten en recepten uit deze regio. Nu is de Hawaïaanse keuken echt een fusion keuken, iets wat Marcel en ik merkten tijdens onze vakantie in 2013! Het heeft veel Aziatische invloeden, maar natuurlijk ook tropische smaken zoals ananas.

    Voor deze diner bowl besloot ik plantaardige balletjes in een zoetzure saus met ananas te maken. Daarbij serveerde ik rijst, ananas, edamame bonen, bosuitjes, wortel en komkommer. Dit zijn ingrediënten waarvan ik weet dat mijn kinderen ze lekker vinden en zullen opscheppen. Ja, zelfs de edamame bonen. Logan vindt dit al heel lekker en Parker besloot het dit keer zelf toe te voegen. Men zegt wel eens dat kinderen 7 tot 14 keer nodig hebben om iets voor hun neus te zien voordat ze het proberen. Dat maakt voor mij diner bowls zoals deze ideaal. Ik zet op tafel wat ik weet dat ze eten, maar ook andere dingen die ik ze graag zie proberen. Soms lukt het, andere keren niet, en dat is niet erg.

    Voor nu was ook deze maaltijd weer een groot succes, al maakte ik wel ook wat balletjes zonder saus voor de semi-moeilijke eter in huis. Maar uiteindelijk heeft ze er wel een met saus geprobeerd! WIN!

    FAQ

    Kan ik de plantaardige balletjes vervangen door gewone gehaktballen?
    Ja, je kunt de plantaardige balletjes eenvoudig vervangen door gewone gehaktballen. Bereid ze zoals je gewend bent en voeg ze toe aan de zoetzure saus.

    Hoe bewaar ik overgebleven Hawaii gehaktballen bowl?
    Bewaar de overgebleven ingrediënten apart in luchtdichte containers in de koelkast. Ze blijven zo ongeveer 3 dagen goed. Warm de balletjes en rijst op voordat je de bowl opnieuw samenstelt.

    Kan ik de bowl van tevoren bereiden voor een snelle maaltijd later?
    Ja, je kunt alle ingrediënten van tevoren bereiden en in aparte containers bewaren. Bij het serveren hoef je alleen alles samen te voegen en eventueel op te warmen.

    Steps

    1
    Done

    Breng een grote pan met water aan de kook voor de rijst. | Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. |

    2
    Done

    Doe de edamame bonen in een kleine pan met water. | Breng het water aan de kook en kook de bonen 5 minuten. | Giet af en spoel af met koud water. |

    3
    Done

    In een kom meng de sojasaus, honing, ananassap, tomatenpuree, knoflookpoeder en sesamolie.

    4
    Done

    Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan. | Bak de plantaardige gehaktballetjes volgens de aanwijzing op de verpakking. | Schenk de saus bij de balletjes. | Rol de balletjes goed door de saus en schep regelmatig de saus er ook overheen. | Laat dit staan tot de saus dikker wordt en plakt aan de ballen. |

    5
    Done

    Was de komkommer en snijd in halve manen. | Was de bosuien en snijd in ringen. |

    6
    Done

    Serveer alle ingrediënten (Rijst, Ballen met saus, komkommer, wortel, ananas, bosuien en edamame bonen) apart of maak de bowls al klaar met eerst een flinke schep rijst. Gevolgd door 5 ballen per bord met saus en de overige ingrediënten vullen de rest van het bord in. | Serveer direct.

    wendy panse-moedt

    Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

    misiboter-noedels met tomaat en lente ui - Kidshoekje.nl
    previous
    Misoboter-noedels met Tomaat en Lente-ui uit Het Groene Kookboek
    Curry Aubergine Soep - Kidshoekje.nl
    next
    Curry Aubergine Kokossoep

    Add Your Comment