Directions
Honing Walnoten Cake
Een goede vriendin van mij heeft samen met haar ouders een heerlijk Griekse traiteur Mitos in Amsterdam West. Waar je terecht kunt voor allerlei lekkere Griekse gerechten. Ik ben groot fan van zowel de salades, warme gerechten als de desserts die ze hebben. Een van die desserts is een Griekse honingcake en voor de Sunday Dinner met vrienden besloot ik last minuten een honing walnoten cake te maken.
Het recept is vrij simpel, een cakebeslag met walnoten. Als de cake klaar is een heerlijke honing siroop er overheen. Het water druipt al weer in me mond als ik er over schrijf.
Allergisch voor noten of geen fan van walnoten?
Je zou de walnoten eruit kunnen laten, dan is het natuurlijk alleen geen honing walnoten cake meer. Zelf ben ik ook geen walnoten fan, maar dan weer wel in deze heerlijke cake. Het geeft dat extra crunch bij een sompige cake.
*Recept stond voorheen op Recepthoekje.nl (datum 28-01-2015)
Steps
1
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 180 graden. | Vet met wat boter een bakschaal in (21x21 cm) en bestuif hem met wat bloem. |
2
Done
|
CakeIn een grote kom mix de boter zacht. | Voeg 150 gram suiker toe en mix tot het een lichte zanderige substantie is. | |
3
Done
|
In een tweede kom meng de bloem, bakpoeder, zout en kaneel. | Voeg om en om het bloemmengsel en de melk toe aan de boter tot het een goed gemengd beslag is. |
4
Done
|
Hak de walnoten klein. | Voeg de walnoten toe aan het beslag en vouw deze met een spatel er doorheen. | Schenk het beslag in de ovenschaal. | Zet de ovenschaal in de oven en bak voor 35-40 minuten. | De cake is klaar als je een satè prikker in het midden van de cake prikt en deze er schoon uit komt.| Laat de cake compleet afkoelen. Maak ondertussen de honing siroop. |
5
Done
|
Honing SiroopIn een sauspan meng de honing, 200 gram suiker en 160 ml water samen en breng het langzaam aan de kook. | Zodra de siroop begint te koken, zet het vuur lager en laat het 5 minuten pruttelen tot het een dikkere substantie is. |
6
Done
|
Cake afmakenSchenk met een soeplepel 1/3 van de honing siroop over de cake en laat de cake het opzuigen. | Schenk na vijf minuten weer wat honing siroop eroverheen en doe dit steeds tot de siroop op is. | Laat de cake nog even rusten zodat al het siroop goed is opgenomen voor je de cake serveert. |