Directions
Hummus & Pita Salade
De afgelopen periode zit ik echt in een hummus kick. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Eerder deelde ik al recepten zoals de Hummus Shoarma Bowl en Loaded Falafel (ook met hummus). Vandaag heb ik een heerlijke Hummus en Pita Salade gemaakt.
Ik ben overigens niet de enige in huis die soms van die hummus kicks heeft. Ook mijn kinderen hebben periodes dat ze helemaal gek zijn op hummus en graag hummus-komkommer wraps mee naar school willen nemen. Of na school rauwkost en pita puntjes dippen in de hummus. Voor Marcels verjaardag was ik te lui om iets zelf te maken, dus had ik een grote bak Ras El Hanout Hummus op de Albert Cuypmarkt gehaald. Uiteindelijk had ik nog best wat over en besloot dit als een soort dressing door een simpele salade te doen. Wat een goed idee! De volgende dag maakte ik het nog eens, maar dit keer met pita puntjes, gekruid met Za’atar en krokant gebakken in de Air Fryer: nog zo’n goed idee.
Omdat ik zo lekker bezig was, besloot ik direct foto’s te maken en voilà, hier is het recept. Perfect als bijgerecht deze zomer of heerlijk als lunch.
Het onderstaande recept is voor 2 lunches of als bijgerecht.
Vraag & Antwoord
Kan ik de hummus zelf maken in plaats van een kant-en-klare versie te gebruiken?
Uiteraard kun je zelf je eigen hummus maken! Op de blog heb ik tevens diverse hummus recepten staan zoals Klassieke Hummus, Avocado Hummus en Cajun Hummus
Hoe maak ik de pita puntjes krokant zonder een Air Fryer?
Als je geen Air Fryer hebt, kun je de pita puntjes ook krokant maken in de oven. Snijd de pita in stukjes, besprenkel ze met olijfolie en de kruiden, en bak ze ongeveer 10-15 minuten op 180 graden tot ze goudbruin en krokant zijn.
Kan ik deze salade van tevoren maken en bewaren?
Ja, je kunt de salade van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Bewaar de pita puntjes apart om te voorkomen dat ze zompig worden. Voeg de pita puntjes toe vlak voor het serveren.
Is deze salade geschikt voor mensen met specifieke dieetwensen?
De Hummus & Pita Salade is vegetarisch en kan gemakkelijk veganistisch worden gemaakt door ervoor te zorgen dat alle ingrediënten plantaardig zijn. Voor een glutenvrije versie, vervang je de pita door glutenvrij brood of crackers. Controleer altijd de ingrediënten van kant-en-klare producten om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan specifieke dieetwensen.
Steps
1
Done
|
Verwarm de Air Fryer voor op 190 graden. | |
2
Done
|
Snijd de Pita broodjes in kleine pizza punten. | Smeer de pita punten met olie in en besprenkel met wat za'atar en zout. | Doe de Pita puntjes in de voorverwarmde Air Fryer voor 4 minuten. | |
3
Done
|
Was de romaine salade, komkommer en tomaat. | Snijd de sla in reepjes. | Snijd de komkommer in blokjes. | Snijd de tomaat in stukjes. | Ontpit de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. | |
4
Done
|
Doe de sla, komkommer tomaat en avocado in een salade kom. | Besprenkel met wat olijfolie en zee zout. | Hussel goed door elkaar. | Voeg de hummus toe en hussel alles goed door. | Voeg de pita punten tot slot met wat extra za'atar toe en serveer direct! |