1 eetlepel olijfolie | |
1/2 (oud) stokbrood | |
1/2 theelpel knoflookpoeder | |
1/4 theelepel zout | |
1/4 theelepel peper |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Oud brood kun je altijd een nieuw leven geven (tenzij er natuurlijk schimmel op zit). Vooral oud witbrood gebruik ik graag om wentelteeftjes, tosti’s of croutons mee te maken. Gezien ik de laatste tijd helemaal in het maken van soep ben, besloot ik met wat oud stokbrood knoflook croutons te maken. Een recept van onwijs makkelijk is, dat de kinderen er zeker bij kunnen helpen. Sterker nog ze zouden het bijna helemaal zelf kunnen maken.
De croutons zijn heel erg lekker voor wat crunch in een soep, maar werken ook perfect in een salade of als ik heel eerlijk ben. Ik moet mijzelf tegen houden om ze niet gewoon zo allemaal weg te snacken.
Hieronder de ingrediënten die je nodig hebt , maar ik heb natuurlijk geen idee hoeveel brood jij over hebt. Het idee is:
In het recept heb ik als voorbeeld een half stokbrood gebruikt, maar je kunt dus heel goed het ook met meer of minder of met gewoon brood maken.
Soep inspiratie nodig? Bekijk eens:
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Bedenk een bakplaat met bakpapier. |
2
Done
|
Snij het brood in blokjes, te grote van dobbelstenen (of iets groter, niet kleiner). | Leg de stukjes brood op de bakplaat. | Druppel de olijfolie over het brood. | Doe wat van de knoflookpoeder, zout en een beetje peper over het brood. | Zet de bakplaat in de oven voor 15-20 minuten. Afhankelijk van hoe groot je het brood hebt gesneden. | Het brood mag goudbruin en krokant zijn. |