Kokos Granola

0 0
Kokos Granola

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram Havermout
20 gram Lijnzaad
50 gram Cashewnoten
50 gram Amandel Schaafsel
1/4 theelepel zout
80 ml maple syrup
3 eetlepels Witte Kokos Pasta
120 ml Kokosolie
2 eetlepels Kokosrasp

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Kokos Granola

Ben jij gek op kokos granola uit de supermarkt? Waarom zou je het niet eens zelf maken? Het is namelijk ontzettend makkelijk én een stuk voordeliger.

Sinds oktober wil ik al mijn eigen granola maken. Ik bevind me in een fase waarin ik gewoon geen lekker en gezond ontbijt voor mezelf kan vinden. Mijn ontbijt varieert van een cracker met oude kaas of avocado tot cornflakes met melk of yoghurt met granola. Bij dat laatste maak ik het liefst zelf de granola. Niet alleen omdat het goedkoper is, maar ook omdat het gewoon lekkerder is. De varianten uit de winkel zijn vaak óf te droog óf bevatten te veel suiker. Door het zelf te maken, bepaal ik niet alleen de smaak maar ook de ingrediënten.

Voor de feestdagen had ik allerlei plannen om passende granola’s te maken, maar daar is niets van terechtgekomen. Nu is het een nieuw jaar en hoog tijd om toch echt de havermout erbij te pakken en granola te maken. Inspiratieloos voor nieuwe Kidshoekje recepten besloot ik een nieuwe granola te maken. Ik had nog wat smaken van La Vida Vegan liggen en koos voor de kokosspread om een heerlijke kokos granola te maken. Het zijn immers de donkere dagen van januari, de feestdagen zijn net geweest en nu verlang ik alleen maar naar de zomer om met het gezin te chillen in hangmatten met een Pina Colada in mijn hand. Om een soort van die vibe te creëren maakte ik een heerlijke kokos granola.

Mijn granola’s bestaan vooral uit ingrediënten die ik al in huis heb. In dit geval: amandelschaafsel, lijnzaad, cashewnoten en kokosrasp. Zo ontstaan mijn recepten. Ik was even bang dat de kokos te zoet zou zijn, maar gelukkig viel dit reuze mee. Het resultaat is een pot kokos granola voor ongeveer 6 ontbijtkommen!

Welke granola zal ik nog meer gaan maken?

 

 

 

betaald partnerschap

Steps

1
Done

Verwarm de oven op 150 graden. | Bekleed en bakplaat of ovenschaal met bakpapier. |

2
Done

In een kom meng de havermout, lijnzaad, cashewnoten, amandelschaafsel en zout door elkaar. |

3
Done

In een magnetron bestendige kom doe de kokos pasta en de kokosolie. | Smelt deze op 600 watt voor 60 seconden. | Voeg de kokospasta-olie mengsel en de maple syrup toe aan de havermout. Roer alles goed door elkaar. |

4
Done

Verdeel het havermout mengsel over de bakplaat. | Zet de bakplaat in de oven voor 10 minuten. | Haal de bakplaat uit de oven en hussel de granola door elkaar. | Zet de bakplaat terug in de oven voor nog eens 10 minuten. |

5
Done

Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de kokosrasp over de granola. | Zet de bakplaat terug in de oven voor nog eens 5 minuten. | Haal de bakplaat uit de oven en laat afkoelen. | Bewaar in een luchtdichte pot.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Recept Pico De Gallo - Kidshoekje.nl
previous
Pico de Gallo
Gebakken Quinoa Rijst - Kidshoekje.nl
next
Gebakken Quinoa Rijst

Add Your Comment