1 | |
2 tenen knoflook | |
15 gram | |
8 ounc... champignon | |
2 wortel | |
2 stengels bleekselderij | |
1 zoete aardappel | |
1 eetlepel paprikapoeder | |
1/2 theelepel | |
1/4 theelepel kardemonpoeder | |
1/4 theelepel gemberpoeder | |
2 | |
1 laurierblad | |
1500 ml | |
180 gram | |
400 ml kokosmelk | |
60 gram boerenkool |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Februari staat in het teken van soep op Kidshoekje.nl. De ultieme gezonde comfort food, die op allerlei manieren en in 1001 smaken te maken is. Al jaren experimenteer ik graag met soep en nu besloot ik eens te gaan voor soep met rijst. Wat een Kokos Wilde Rijstsoep werd. Een soep boordevol groente, rijst en af gemaakt met wat kokosmelk.
Het fijne van soep is dat je de groente zo klein kan snijden dat je kind niet door heeft wat ze eten. Maar mocht er nou een groente bij zitten waar van jij 100% denk: Dat eet mijn gezin niet. Laat het dan gewoon weg of vervang het met iets anders. Maak jouw soep eigen, zodat je zeker weet dat jouw gezin het eet.
Hoe ging het bij ons?Logan vond het prima en at één kom. Parker zit een fase waar ze haar macht over wat ze wel en niet eet, heeft uitgevonden. En dan is soms de chantage van ‘geen toetje’ niet eens werkend. Het werd uiteindelijk dus wat rauwkost (tomaten, komkommer en paprika) plus een boterham met iets hartigs erop.
Heb jij wel eens een gerecht met wilde rijst gemaakt?
1
Done
|
VoorbereidingPel en snipper de ui en knoflook. | Maak de champignons schoon en snij in stukjes. | Schraap de wortels en snij in blokjes. | Was de bleekselderij en snij in stukjes. | Pel de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. | |
2
Done
|
Smelt de boter in een grote soeppan. | Fruit de knoflook en ui tot de ui glazig is. | Voeg de champignons, wortels, bleekselderij en zoete aardappel toe en roerbak voor 4 minuten mee. | |
3
Done
|
Roer de paprikapoeder, kaneelpoeder, kardemonpoeder en gemberpoeder door de groente en verkruimel de bouillonblokjes erover. | Doe het lauwrierblad en de rijst bij de groente en schenk het water erbij.| Breng de soep aan de kook. | Laat de soep 35-40 minuten pruttelen tot de rijst gaar is. |
4
Done
|
Roer de kokosmelk en boerenkool door de soep. | Laat nog 5 minuten staan en serveer! |