250 gram bloem | |
1 tlp baking soda | |
snufje zout | |
1 tlp bakpoeder | |
300 gram suiker | |
125 ml olie | |
1 ei | |
4 etlp melk | |
1 tlp vanille extract | |
1 tlp amandel extract | |
3 banaan (rijp) | |
60 gram kokosrasp |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Het warme weer van de afgelopen periode was niet echt bevorderlijk om bananen in huis te hebben. Na 2/3 dagen lagen ze bananen er al bij of ze er al ruim 2 weken lagen. Tijd dus om wat met de overrijpe bananen te maken en zoals bij de meeste is mijn go-to recept: bananenbrood. In eerste instantie wou in een normale bananenbrood maken. Ik had echter zoveel beslag gemaakt en was vergeten dat ik mijn cakeblik had weggegooid. Daarom besloot ik mijn cakemix te splitten en bij de ene een tropische twist te maken: Kokosbananenbrood.
Samen met mijn kleine chef dook ik de keuken in, want koken zonder hem is tegenwoordig geen optie meer. Meneer wil namelijk ook koken! (Vreugde dansje voor deze foodie mama). Lekker helpen mixen en stiekem snoepen van de banaan en het beslag (niet teveel!). Feest in de keuken.
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in met boter of bakspray. Gebruik eventueel bakpapier voor het cakeblik. |
2
Done
|
In een kom meng het suiker en de olie samen. | Voeg het ei toe.| In een aparte kom pureer de banaan met de melk, vanille en amandel. | |
3
Done
|
In een kom meng de bloem, baking soda, zout en bakpoeder. | Voeg het bloemmengsel en het bananenmengsel om en om toe aan de suiker. Meng alles tot een glad beslag. | Roer de kokosrasp door het beslag. | Schenk het beslag in de cakevorm. | Zet de cake voor 45-55 minuten in de oven. | De cake is gaar als je een saté prikker in het midden steekt en deze zonder beslag eruit komt. | Laat de cake compleet afkoelen. |