Directions
Linzen Wortelsoep
Bij ons is het op dinsdag tijdens de gure herfst en winterdagen meestal soepdag. Een heerlijke kom comfort food om warm van te worden. Nou eten we natuurlijk niet elke week dezelfde soep. Soepen bieden namelijk eindeloze mogelijkheden. Je begint met een ingrediënt en vormt de rest daar omheen. Ik besloot linzensoep te maken. Een tijdje geleden had Marcel curry gemaakt en hadden we een hele zak gedroogde rode splitlinzen gekocht. We eten niet vaak linzen en hoewel je ze lang kunt bewaren, besloot ik er samen met wat wortels die ik nog had, Linzen Wortelsoep van te maken. Ook nog eens een hele goede kleurcombinatie!
Over het algemeen maak ik graag soep, die snel klaar is met als half uur de max. Kook je echter met gedroogde linzen, dan heeft dit de nodigde voorbereiding nodig. Gedroogde linzen kun je namelijk het beste een aantal uur (minimaal 8) laten weten in water. Deze soep heeft dus de nodige voorbereiding nodig.
HELP Vergeten mijn Linzen te weken!
Ben je vergeten je linzen te weken minimaal 8 uur. Als het minder dan 8 uur is, is dat ook geen probleem. Zelfs als je het helemaal vergeten bent, moet het geen probleem vormen. Het betekend alleen dat je, je linzen iets langer moet koken om ze gaar te krijgen. Wat er voor zorgt dat de soep niet binnen 30 minuten klaar is, maar wel gewoon net zo lekker!
(recepthoekje 02-12-2014)
Meer soep recepten? Klik hier
Steps
1
Done
|
VoorbereidingWeek de gedroogde linzen in koud water minimaal 8 uur. (Vergeten? Zie note hier boven). |
2
Done
|
Pel en snipper de ui. | Pel en snipper de knoflook (of gebruik een knoflookpers). | Schil de wortels en snijd in dunne plakjes. | Zeef de linzen. | |
3
Done
|
Verwarm 2 eetlepels olie in een grote soeppan. | Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 3 minuten in de pan. | Voeg de wortel toe en bak 2 minuten mee. | Voeg de tomaten, komijn, paprikapoeder en 1/4 theelepel zout en peper toe.| Roer alles goed door en kook 2 minuten. | |
4
Done
|
Verkruimel het bouillonblokje in de pan. | Schenk de linzen en 1 liter water in de pan. | Breng de soep aan de kook. | Laat de soep 20 minuten pruttelen. (Heb je niet geweekte linzen, doe dit dan 40 minuten). |
5
Done
|
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender helemaal glad. | Voeg het sap van 1 citroen toe aan de soep en roer deze er doorheen. | |
6
Done
|
Verwarm een droge koekenpan zonder boter of olie. | Rooster de amandelen goudbruin in de pan voor 3- 4 minuten. |
7
Done
|
Serveer de wortel-linzensoep met de geroosterde amandelen. |