1 kolf (150 gram) Mais (vers of blik) | |
226 gram bloem | |
115 gram maismeel | |
1 theelepel zout | |
2 theelepels bakpoeder | |
5 eetlepels honing | |
2 eieren | |
115 gram boter | |
300 ml melk (evt plantaardig) | |
12 cupcake/muffin papiertjes |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Misschien moet je nog niet aan kerstmis denken, maar na het plukken van mais moest ik aan een van mijn favoriete bijgerechten: cornbread. Gezien september is en nog geen kerst, maar cornbread natuurlijk altijd wel kan, besloot ik het over een andere boeg te gooien en mais muffins te maken. Een combinatie van zoet en hartig in een snack vorm. Te genieten als tussendoortje, in de lunchtrommel naar school of als bijgerecht bij het diner.
Nou hoor ik je denken een muffin serveren als bij gerecht bij het diner? In Amerika is dit heel gewoon en het is een leuke manier om je kids wat groente ook te geven want er zit gewoon mais in. Nee ik doe dit niet wekelijks, maar af en toe (Sunday Diner) is het leuk om even wat geks en anders te doen. Dus ik zeg probeer het eens en maak Mais muffins!
Mais – Ik gebruikte verse maiskolven. Hieronder in het recept staat uitgelegd hoe je deze kunt gebruiken. Is verse mais niet in het seizoen gebruikt dan uit blik of de diepvries. Blik – Eerst afgieten en goed uitlaten lekken. Diepvries – laten ontdooien en goed droog deppen.
Maismeel – Ik maakte gebruik van het merk PAN (witte voorgekookte maismeel).
Klik hier voor meer maisrecepten
1
Done
|
VoorbereidingVerwarm de oven voor op 180 graden. | Neem een muffin of cupcake bakvorm en doe hier de cupcake/muffin papiertjes in of vet in met wat boter of bakspray. | Doe de boter in een magnetron bestendige kom. Doe de boter 30-40 seconde in de magnetron tot deze is gesmolten. | Laat de boter iets afkoelen. |
2
Done
|
Bij gebruik Verse MaisMaak de maiskolven schoon. | Doe ze in een pan met ruime hoeveelheid water en breng dit aan de kook. | Kook de maiskolven 4 minuten. | Giet de kolven af en spoel af met koud water om snel af te koelen. | Snij de maiskorrels van de kolven af. Laat de maiskorrel iets afkoelen. |
3
Done
|
In een kom meng de bloem, maismeel, zout en bakpoeder goed door elkaar. | Voeg de honing, eieren, boter en melk. | Roer alles met handmixer of garde goed door elkaar. | Roer de maiskorrels door het beslag. | |
4
Done
|
Schep het beslag tot 3/4 in de muffinvormpjes. | Zet de muffins in de oven en bak voor 15 minuten in de oven. | Controleer of de muffins gaar zijn door een prikker in midden van een muffin te doen als deze droog eruit komt zijn ze klaar. | Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de muffin vorm en vervolgens op een rooster. Als ze lauw zijn kan je er al van genieten! | Serveer warm of koud. |