Directions
Makkelijk Fruit Salsa
Heb je deze zomer visite en wil je eens wat anders bij de borrel serveren? Maak dan deze heerlijke fruit salsa met zelfgemaakte kaneel tortilla chips. Een fris en verrassend zomerrecept dat gegarandeerd bij iedereen in de smaak valt!
In de zomer is fruit altijd een goed idee. Er is zoveel lekker fruit in het seizoen en onze koelkast ligt er vaak vol mee. Bij een barbecue of als dessert vind ik het heerlijk om vers fruit te serveren. Gewoon zo, in een salade of bijvoorbeeld als fruit salsa. Extra lekker met knapperige kaneel tortilla chips om in te dippen!
Het enige wat je hoeft te doen, is het fruit in kleine stukjes snijden, een simpele dressing van citroen en honing maken en het geheel even laten marineren. Serveer de fruit salsa in een gezellige schaal met de chips ernaast, of presenteer het als zomers dessert in een leuk martini-glas.
Super makkelijk, snel klaar en een hit bij jong en oud!
Happy Summer!
Veelgestelde vragen (FAQ)
Kan ik de fruitsalsa van tevoren maken?
Ja! Het is juist lekkerder als de salsa even kan marineren. Bewaar het maximaal 1 dag in de koelkast.
Welke soorten fruit kan ik nog meer gebruiken?
Varieer gerust met mango, ananas, blauwe bessen of druiven. Kies wat jouw kinderen lekker vinden!
Hoe maak ik zelf kaneel tortilla chips?
Klik hier voor het recept
Is deze fruitsalsa ook lekker zonder chips?
Zeker! Serveer het als frisse salade of als zomers dessert met een bolletje ijs.
Kan ik honing vervangen?
Ja, vervang honing eventueel door agavesiroop of ahornsiroop als je het vegan wilt maken.
Is deze fruitsalsa geschikt voor kinderen?
Absoluut! Het is een gezond, zoet en fris gerecht dat kinderen vaak heerlijk vinden.
Steps
1
Done
|
Maak het fruit schoon en schil de kiwi’s. Snijd de aardbeien, kiwi’s en perziken in kleine stukjes. Doe het gesneden fruit samen in een kom en meng goed. |
2
Done
|
Meng in een apart kommetje het sap van de citroen met de honing. | Roer de dressing door de fruit salsa heen. |
3
Done
|
Laat de salsa minimaal 30 minuten in de koelkast marineren, zodat de smaken goed intrekken. | Serveer met zelfgemaakte kaneel tortilla chips. Smullen maar! |