Meatlessballs |
|
2 etlp olijfolie | |
1/2 ui | |
400 gram champignons | |
2 tenen knoflook | |
90 gram havermout | |
110 gram paneermeel/breadcrumbs | |
10 gram peterselie (vers) | |
2 eieren | |
1/2 tlp oregano (gedroogd) | |
1/2 tlp tijm (gedroogd) | |
snufje zout en peper | |
Pasta |
|
300 gram penne (pasta) | |
500 gram pasta saus (naar keuze) | |
1/2 courgette | |
1 paprika |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Vegetarisch
Met Parker en mijn lactose intolerantie en mijn mans missie om minder vlees te eten. Experimenteer ik mij er op los als het gaat om vegetarische en vegan recepten. Nou zou ik nooit 100% zonder vlees willen. Ik vind een goed stuk vlees, gevogelte of vis gewoon heel lekker. Alternatieve vinden vind ik gewoon heel leuk om te doen. Ik kwam zo op Meatless Meatballs met pasta van Cooktoria op Pinterest tegen.
Ik ga niet doen of ik al zo ver ben dat ik zelf door heb wat werkt en wat niet werkt als vlees vervanger. Ik kijk geregeld op Pinterest naar inspirerende recepten en ideeën. Gehaktballen of balletjes, kinderen zijn er vaak dol op. Perfect dus om als kidsproof recept te experimenteren. Parker vond ze heerlijk, Logan deed gewoon moeilijk. Doet het onder aan een gehaktbal? Absoluut niet! Ja het is wat minder sappig misschien, maar de structuur en smaak zijn erg lekker en je zou er zo iemand mee kunnen foppen.
Wel is het recept een klein karwei, daarom geen snelle maaltijd. Het mengsel heeft namelijk de enige voorbereiding nodig. Maar als je eenmaal gaat koken dan ben je in 20 minuten klaar.
Heb jij nog een lekker vegetarisch recept? Laat het mij weten, dan wil ik het zeker eens uitproberen.
originele recept van Cooktoria
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
VoorbereidingPel en snipper de ui. | Maak de champignons schoon en snij in kleine stukjes. Gebruik eventueel een keukenmachine. | Pel de knoflook. | Was en hak de peterselie fijn. |
2
Done
|
Verhit 2 etlp olie in een hapjespan. | Fruit de uien tot deze glazig zijn zo'n 5 minuten. | Voeg de champignons toe en bak deze 10-12 minuten mee. Tot ze bruin zijn en het vocht verdampt is. | Voeg de geperste knoflook toe en bak deze nog 2 minuten mee. | Haal de pan van het fornuis en laat het iets afkoelen. |
3
Done
|
Meng de champignons met de havermout, paneermeel, peterselie, eieren, oregano, tijm en een snufje zout en peper. | Kneed alles goed door elkaar. | Laat het mengsel minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast staan. |
4
Done
|
Na 2 uurVerwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat met bakpapier. | Rol van het champignon mengsel gehaktballetjes. Ongeveer 1 volle eetlepel van het mengsel per bal. | Leg de balletjes op de bakplaat. | Bak de ballen 10 minuten in de oven. | Draai de ballen om en bak ze nog eens 7 minuten. | Haal de bakplaat uit de oven. |
5
Done
|
PastaBreng een pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
6
Done
|
PastasausWas de courgette en snij in kleine blokjes. | Was de paprika en verwijder de steel en zaadlijst. Snij de rest in kleine blokjes. | Verhit 1 etlp olie in een koekenpan. Bak de courgette en paprika 7 minuten in de pan. | Voeg de pasta saus toe en de gehaktballen en bak deze nog 5-10 minuten in de pan. Tot de saus warm is. |
7
Done
|
Serveer de pasta met de pastasaus en gehaktballen en eventueel wat kaas er overheen. |