Directions
Misoboter-noedels met Tomaat en Lente-ui
Vandaag een recensie recept uit het kookboek ‘Het Groene Kookboek‘ van Rukmini Iyer. Veel ouders vinden het moeilijk om vegetarische recepten te vinden die makkelijk en snel zijn en die hun kinderen ook nog eens zullen eten. Dit recept voor misoboter-noedels met tomaat en lente-ui is er een waarvan ik zeker weet dat het ook een succes bij jouw kinderen zal zijn.
‘Het Groene Kookboek’ staat vol met gezinsvriendelijke recepten met als slogan ‘Minimale Inspanning, Maximale Resultaat’ en dat geldt zeker voor dit recept. Je hebt misschien 10 minuten voorbereiding nodig om alle groenten te snijden en eventueel de noedels te koken (als je niet voor kant-en-klare noedels gaat). Vervolgens is het 10 minuten koken en voor je het weet, heb je een heerlijke maaltijd op tafel.
Nou zou ik zelf niet zo snel tomaten toevoegen aan mijn noedels, maar bij dit gerecht werkt het. De zoute en romige misobotersaus, gecombineerd met tomaat en de dikke udonnoedels, zorgt bijna voor een soort fusion recept: Noedels meets Pasta! Zijn je kinderen dol op pasta, dan zullen ze dit ook ongetwijfeld lekker vinden.
Van uitgeverij Becht mocht ik gelukkig dit recept ook met jullie delen en het recept hieronder is rechtstreeks uit het kookboek. Het is voor 2 personen, maar je kunt het makkelijk verdubbelen om het voor een gezin van 4-5 personen te maken. Wel zou ik opletten bij het verdubbelen van de miso en in plaats van 60 gram, 50 gram gebruiken. Miso is nogal zout en je wilt niet dat de smaak te veel overheerst. Ik zou hier dus voor 4 personen 3 eetlepels van doen.
Klik hier om de volledige recensie van het kookboek te lezen.
FAQ
Kan ik ook iets anders gebruiken dan pijnboompitten?
Je kunt de pijnboompitten vervangen door gehakte gezouten pinda’s als topping. Vooral gezien pijnboompitten nogal aan de prijzige kant kunnen zijn, zijn pinda’s een goed budget alternatief.
Wat is een alternatief voor rijstazijn? Heb je geen rijstazijn in huis, dan kun je deze gewoon met een andere azijn zoals witte-wijn azijn vervangen of eventueel wat citroensap.
Wat zijn kant-en-klare noedels? In de supermarkt heb je o.a. van het merk Conimex Kant-en-Klare Woknoedels. Deze zijn al gaar en kun je direct toevoeg aan je gerecht. Alleen nog even opwarmen. Zelf had ik deze niet in huis, maar wel gewone undon noedels. Ik hem mijn udon noedels volgens de verpakking gekookt in wat bouillon en vervolgens toegevoegd aan het gerecht.
Kan ik dit gerecht van tevoren maken en later opwarmen?
Ja, je kunt dit gerecht van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Warm het op in een pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje water of bouillon toe om het gerecht weer romig te maken.
Deze post bevat ontvangen producten van Becht
Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info
Steps
1
Done
|
VoorbereidingPel de knoflook en hak of rasp deze. | Schil de gember en rasp deze. | Was de tomaten en halveer. | Maak de lente-ui schoon en snijd in stukken. | |
2
Done
|
PijnboompittenRooster de pijnboompitten in een kleine droge koekenpan op middelhoog tot laag vuur: zorg er voor dat je ze regelmatig omschudt of doorroert. | Haal de pijnboompitten uit de pan. |
3
Done
|
Laat intussen de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur schuimen. | Voeg de knoflook en gember toe. Roerbak 30 seconden. | Voeg dan |
4
Done
|
Schep de kant-en-klare noedels door de hete miso tomaatboter en roerbak alles nog 2 minuten om de noedels zacht te maken. | Proef en voeg als dat |