Directions
Ninja Creami Lemon Cheesecake IJS
Waar mijn kinderen het liefst voor de veilige ijssmaken gaan, vind ik het ook heel leuk om te experimenteren. Op TikTok en Pinterest beland ik af en toe in een Ninja Creami funnel, wat ervoor zorgt dat ik echt zin krijg om iets nieuws te proberen. En nu spookte een recept voor Lemon Cheesecake ijs in mijn hoofd.
Ik ben dol op cheesecake, soms ook wel een beetje een cheesecake snob, dus het maken van cheesecake ijs zag ik nogal als een uitdaging. Met wat citroenen in de koelkast besloot ik toch te gaan voor een Lemon Cheesecake. In eerste instantie twijfelde ik om Strawberry Cheesecake ijs te maken, maar ik was bang dat het dan meer op aardbeienijs dan echt cheesecake ijs zou lijken. Ik ging dus echt voor Lemon Cheesecake.
Voor ingrediënten gebruikte ik: lactosevrije roomkaas, vanille, plantaardige slagroom, havermelk en citroensap. Een fout die ik echter vaak maak, is dat door het vriezen sommige smaken iets verloren gaan. Ik had dus meer vanille mogen toevoegen en eventueel een zoetmaker. Behalve dat, was de smaak wel echt die van Lemon Cheesecake. Ik had het iets zoeter gewild, maar Marcel vond het juist echt naar cheesecake en citroen smaken. De vanilleverhouding heb ik hieronder iets verhoogd, en eventueel een theelepel suiker of een scheutje gecondenseerde melk zou ook nog kunnen.
FAQ
Kan ik gewone roomkaas gebruiken in plaats van lactosevrije roomkaas?
Ja, je kunt gewone roomkaas gebruiken als je geen lactose-intolerantie hebt. Ook een plantaardige roomkaas is een optie.
Wat kan ik gebruiken als vervanging voor havermelk?
Je kunt havermelk vervangen door andere plantaardige melk zoals amandelmelk, sojamelk, of kokosmelk. Hiermee kan de smaak wel iets anders zijn.
Gewone melk kan ook gebruikt worden als je geen lactosevrije optie nodig hebt.
Hoe kan ik het ijs zoeter maken zonder de smaak te verpesten?
Je kunt een theelepel suiker, honing, of een scheutje gecondenseerde melk toevoegen om het ijs zoeter te maken. Proef het mengsel voordat je het invriest om de zoetheid naar wens aan te passen.
Hoe lang moet ik het ijs in de Ninja Creami laten voordat het klaar is?
Volg de instructies van de Ninja Creami machine voor de beste resultaten. Meestal duurt het ongeveer 24 uur om het ijs volledig te bevriezen voordat je het kunt verwerken.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat de citroensmaak sterker is? Voeg extra nog wat citroenrasp toe aan het mengsel om de citroensmaak te versterken. Proef het mengsel en pas de hoeveelheid citroen naar smaak aan voordat je het invriest.
Deze blog bevat affiliate links. Ik krijg een klein bedrag als je via deze link/code iets koopt, hier zitten verder geen extra kosten voor jouw aan verbonden. Klik hier voor meer info
Steps
1
Done
|
Doe de melk, slagroom, roomkaas, vanille en het sap van de citroen in je Ninja Creami Bakje en roer dit goed door zodat er geen klontjes meer zijn van de roomkaas. | Zet de bak in de vriezer voor minimaal 12 uur. | |
2
Done
|
Haal de ijsbak uit de vriezer en houd deze kort (met de deksel erop) onder warm water. | Haal de deksel van de bak en doe een scheutje slagroom bij het ijs. | Zet de bak in je Ninja Creami en druk op Light Ice Cream. | Doe eventueel een re-spin met nog een scheutje slagroom. | |