Directions
Oma Citroencake
Als we het over klassieke cakes hebben dan staat de oma citroencake misschien wel op nummer één. Het is misschien wel een beetje een saaie cake, maar soms kan ik er echt zin in hebben. Vooral als hij vers gebakken is en nog een beetje warm. Heerlijk!
Oma cake heeft natuurlijk zijn naam aan de ouderwetse cake zoals oma die bakte. Nou bakte mijn oma nooit, althans niet dat ik ooit heb gemerkt. Mijn moeder echter wel, vandaar dat ik zo van bakken houd. De cake bestaat alleen maar uit wat basis ingrediënten die de meeste amateur bakkers wel in huis hebben. Denk aan suiker, bloem, boter en eieren. Het is dus de perfecte cake om last minute te maken als je gasten verwacht.
Welke cake moet ik de volgende keer bakken? Laat het weten in een reactie hieronder en inspireer me!
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een cake blik in met bakspray of boter. (Doe er eventueel wat bakpapier in.) |
2
Done
|
Zet de cake voor 50-60 minuten in de oven. Als je een prikker in het midden van de cake doet, moet deze er schoon uit komen. | Laat de cake afkoelen in het blik voor 10 minuten en vervolgens op een rooster. |