Oma Citroencake

0 0
Oma Citroencake

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

200 gram ongezoute boter (zacht)
200 gram suiker
4 eieren
200 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 citroen

Bookmark this recipe

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Directions

Oma Citroencake

Als we het over klassieke cakes hebben dan staat de oma citroencake misschien wel op nummer één. Het is misschien wel een beetje een saaie cake, maar soms kan ik er echt zin in hebben. Vooral als hij vers gebakken is en nog een beetje warm. Heerlijk!

Oma cake heeft natuurlijk zijn naam aan de ouderwetse cake zoals oma die bakte. Nou bakte mijn oma nooit, althans niet dat ik ooit heb gemerkt. Mijn moeder echter wel, vandaar dat ik zo van bakken houd. De cake bestaat alleen maar uit wat basis ingrediënten die de meeste amateur bakkers wel in huis hebben. Denk aan  suiker, bloem, boter en eieren. Het is dus de perfecte cake om last minute te maken als je gasten verwacht.

Welke cake moet ik de volgende keer bakken? Laat het weten in een reactie hieronder en inspireer me!

Steps

1
Done

Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een cake blik in met bakspray of boter. (Doe er eventueel wat bakpapier in.)

2
Done

Zet de cake voor 50-60 minuten in de oven. Als je een prikker in het midden van de cake doet, moet deze er schoon uit komen. | Laat de cake afkoelen in het blik voor 10 minuten en vervolgens op een rooster.

wendy panse-moedt

Met een liefde voor eten en reizen, neem ik mijn kleine mee in een ontdekkingstocht in de wereld van lekker eten.

Groene Teriyaki Roerbak - Kidshoekje.nl
previous
Groene Teriyaki Roerbak
Pompoen Curry Soep - Kidshoekje.nl
next
Pompoen Curry Soep

Add Your Comment