1 pak appeltaartmix | |
175 gram boter (ongezout) | |
1 ei | |
6 peren | |
60 ml honing | |
1 tlp kaneel |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Even geen appeltaart
Eens wat anders dan een appeltaart! Afgelopen najaar toen we appels en peren hadden geplukt bij Olmenhorst besloot ik eens te experimenteren. Ik maakte appel-peren taart maar ook een peren-honing taart. Ik dacht eens een taart zonder suiker, maar met honing daarin plaats. Eigenlijk wou ik ahorn siroop gebruiken, maar helaas hadden wij dit niet meer in huis. De combinatie van peer en honing leek mij ook goed en ik had gelijk. Wat een lekker taartje. Soms pakt experimenteren niet uit en soms zoals in dit geval zeker wel.
Heb je nou een deegrecept voor de bodem en korst van een appeltaart. Gebruik dat dan vooral. Ik heb nog altijd niet geprobeerd dit te maken en gebruik voor de makkelijkheid gewoon een appeltaartmix uit de winkel. Vooral met kids in de keuken en samen bakken. Werkt dit zoveel makkelijker. Misschien niet heel food bloggerig, maar ja ik ben ook gewoon een echte-mama’s.
Nu eens bedenken na de appel-perentaart, de stroopwafel appeltaart en deze peren honingtaart. Wat het volgende recept kan worden. Jij misschien een idee?
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een springvorm (20-24 cm) in met boter of bakspray. | Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. |
2
Done
|
TaartbodemIn een kom mix de boterzacht. | Voeg 2/3 van het ei toe aan de boter. | Voeg de appeltaartmix toe en mix tot een deeg. [Geeft de doos van jouw appeltaartmix iets anders aan volg dit dan]. | Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met 2/3 van de deeg. |
3
Done
|
VullingSchil de peren en snij ze in kleine blokjes. | Meng de peren met de kaneel en vervolgens met de honing. | Doe de vulling in de taart. | |
4
Done
|
AfmakenNeem het overgebleven deeg en breek hier kleine stukjes van. | Leg de kleine stukjes op de taartvulling. | Besmeer het deeg met het overige ei-mengsel. | Zet de peren-honingtaart in de oven voor 60 minuten. Als het deeg gaar en goudbruin is. | Laat de peren-honing taart compleet afkoelen. |