300 gram tempeh | |
400 gram broccoli | |
300 gram wortel | |
Saus |
|
2 etlp gember | |
2 tenen knoflook | |
1 etlp sesam olie | |
4 etlp soja saus | |
2 etlp honing | |
1 etlp maïzena | |
1 etlp pindakaas | |
Erbij |
|
300 gram Rijst |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Als ik aan makkelijke maaltijden denk, dan staat roerbak gerechten vaak vooral. Groente, vlees/vis/kip/vleesvervangers en wat saus allemaal in de wok en voilà met wat rijst en noedels erbij je hebt binnen 30 minuten iets gezonds en lekkers op tafel. Mits je uiteraard een suikerrijke saus gebruikt. Over het algemeen vinden mijn kinderen roerbak gerechten ook lekker. Rijst en noedels doen het sowieso wel goed. Ik moet alleen letten op de groente die ik toevoeg: Parker lust geen broccoli en paprika (althans dat denkt ze) en welke saus: Logan vind al snel iets te pittig. Sauzen die het wel goed doen zijn zoet zuur, teriyaki en pindasauzen. Milde sauzen die goed passen bij wat er wordt geserveerd. Op die manier maakte ik pinda tempeh roerbak.
Ik vind het leuk om een beetje te experimenteren met wok sauzen. Vaak genoeg als ik snel wat op tafel wil dan gebruik ik gewoon kant-en-klare wok sauzen, maar ik vind het ook leuk om zelf eens wat te proberen. Dit maal gebruikte ik daar pindasaus voor. Ik keek naar de ingrediënten van mijn kip saté traybake en dacht hoe kan ik dat naar een roerbak saus vertalen. Het resultaat is een aanrader en gezien de kids ook op saté saus dol zijn, vonden ze dit ook lekker. Behalve dan, dat Logan nu weer geen tempeh lekker vind. Gelukkig zat er wel broccoli bij, want daar is hij dol op!
Maak je een van de recepten van Kidshoekje.nl en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @kidshoekje en #kidshoekje te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
RijstBreng een pan water aan de kook voor de rijst en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
2
Done
|
VoorbereidingRasp en snij de wortels in reepjes. | Was de broccoli en snij in kleine roosjes. | Snij de tempeh in kleine blokjes. |
3
Done
|
SausIn een blender of mixer meng alle ingrediënten voor de saus (gember, knoflook, sesam olie, soja, honing, maïzena en pindakaas.) |
4
Done
15 min
|
TempehIn een grote koekenpan of wok pan verhit 2 etlp olie. | Bak de tempeh hier in voor 8 minuten tot de tempeh rondom goudbruin is. Indien nodig kun je nog wat extra olie toevoegen. | Voeg 3 etlp van de saus toe en bak deze nog eens 4 minuten mee tot het begint te karameliseren. | Haal de tempeh uit de pan en leg het op een bord. |
5
Done
|
Doe 1 etlp olie in de pan en roerbak de broccoli en de wortels 5 minuten. | Voeg de rest van de saus toe en de tempeh en bak dit nog eens 4 minuten. | Serveer de groente en tempeh met de rijst. |