Directions
Pompoen-Pesto Soep
Nou is het niet echt helemaal meer het pompoen seizoen, maar gezien ze nog te koop zijn en vooral gezien ik er nog één had liggen besloot ik pompoen-pesto soep te maken. Ik ben dus dol op pompoen soep en vind het dan juist leuk om eens aan nieuwe smaak combinaties te denken. Pompoen soep op zich is lekker, maar voeg eens gerookte zalm toe of curry of een andere groente. Nu besloot ik dus eens pesto erdoorheen te roeren. Ook simpel weg omdat ik nog een vers bakje pesto had staan.
Nu kun je de pesto vers maken (Recept) of natuurlijk gewoon uit de winkel kant-en-klaar kopen. Net waar je zin in hebt of wat je in huis hebt. De smaak combinatie werkt echter heel goed en is ontzettend lekker. En gezien de pompoen tegenwoordig ook in de diepvries te vinden is, kun je het het hele jaar door eten!
Steps
1
Done
|
Pel en snipper de ui. | Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd in blokjes. | |
2
Done
|
Verwarm één eetlepel olijfolie in een grote soeppan. | Fruit de ui in de olie tot deze glazig wordt (3-4 min). | Voeg de pompoen toe en bak deze kort mee. | Voeg de pompoenkruiden en 1/4 theelepel zout en peper toe samen met het verkruimelde bouillonblokje en roer goed door. | Schenk water bij de pompoen tot deze onder staat (ongeveer 750 ml tot 1 liter). | Roer alles goed door en breng het water aan de kook. | Draai de warme iets lager en laat 15 minuten pruttelen tot de pompoen zacht is. | |
3
Done
|
Voeg de basilicum toe en pureer de soep met een staafmixer of schenk in een blender om te pureren. | Proef de soep en breng eventueel nog wat op smaak met zout of peper. | Serveer de soep met 1 theelepel pesto per soepkom erdoorheen. | |