Directions
Portobello Fajitas
Ik heb nu al meerdere keren portobello paddenstoelen gekocht met het idee hier een burger van te maken. Helaas komt het er elke keer niet van, of is het gewoon niet mooi genoeg weer om de barbecue aan te steken. Ook nu weer had ik twee portobello paddenstoelen in de koelkast liggen en ditmaal werden het geen burgers, maar portobello fajitas met paprika en rode ui.
Voor NomNomKids (het bedrijf waar ik onder andere voor werk) moest ik content maken met de grote diepvrieszakken. Ik besloot deze te gebruiken om mijn portobello fajitasvulling te marineren. In de zak deed ik de gesneden portobello, paprika’s, mais en rode ui, samen met wat olijfolie, limoensap en natuurlijk fajitakruiden. Voor de fajitakruidenmix gebruikte ik een kant-en-klaar zakje, maar mocht je deze zelf willen maken, gebruik dan een kruidenmix van paprikapoeder, knoflookpoeder, chili, gedroogde koriander, komijn, uienpoeder en wat zout en peper. Als ik zelf geen Mexicaanse kruiden in huis heb, zijn dit vaak de kruiden die ik gebruik, en de chilipoeder is optioneel, afhankelijk van hoe pittig je je kruidenmix wilt maken.
Wat vonden de kids?
Logan vindt gegrilde paprika altijd lekker op zijn taco’s en wilde dit dus ook proberen. Maar voor de zekerheid maakte ik ook nog twee plantaardige krokante kipburgers voor erbij. De fajita vulling is heel smaakvol en een heerlijk plantaardig alternatief voor de gehaktmix of kip die we er vaak op doen.
FAQ
Hoe lang moet ik de vulling marineren?
Het is ideaal om de vulling minstens 30 minuten te marineren, maar langer kan ook, bijvoorbeeld een paar uur of zelfs een hele nacht, voor een intensere smaak.
Wat kan ik serveren naast de portobello fajitas?
Je kunt verschillende bijgerechten serveren zoals guacamole, salsa, bonen, zure room, jalapeno’s en/of sla om de maaltijd compleet te maken.
Steps
1
Done
|
VoorbereidingMaak de portobello's schoon en snijd in reepjes. | Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst en snijd in reepjes. | Pel de ui en snijd in ringen. | Giet de mais uit blik af. | |
2
Done
|
Doe de portobello, mais, paprika en ui in een grote hersluitbare zak of in een kom die dicht kan. | Voeg de olijfolie, fajita kruidenmix en het sap van 1 limoen toe en hussel alles goed door elkaar. | Zet de groente minimaal 30 minuten in de koelkast om te marineren. | |
3
Done
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. | Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier. | Verdeel de groenten over de bakplaat en zet deze in de oven voor 25-30 minuten. | |
4
Done
|
Haal de fajita vulling uit de oven en serveer direct met tortilla's, sauzen en andere toppings! |