350 gram kipfilet | |
100 gram quinoa | |
1 tlp paprikapoeder (mild) | |
1/2 tlp komijnpoeder | |
1 tlp korianderpoeder | |
2 etlp bloem | |
1 ei | |
zout en peper | |
1 etlp olie |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Nuggets
Nuggets een favoriet van veel kinderen. Waarom? Omdat ze klein zijn, je de nuggets met de hand kunt eten en je kunt ze dippen. Alles waar een kind blij van wordt. Voor Babies Kitchen quinoa week besloot ik eens kipnuggets te maken met een krokant quinoa laagje. Of wel quinoa kipnuggets. Breng de quinoa lekker op smaak met wat milde kruiden en je hebt een heerlijke kipnuggets waar de hele familie blij van wordt.
Om de quinoa kipnuggets te dippen heb ik gewoon een bakje Griekse yoghurt erbij geserveerd. Heel simpel, fris en perfect om de smaak van de nuggets te balanseren. Serveer er wat groenten, salade en wat zoete aardappel frietjes bij en je hebt een heerlijke kids maaltijd.
1
Done
|
Verwarm de oven voor 180 graden en vet een ovenschaal wat in met olie. |
2
Done
|
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. |
3
Done
|
Snijd de kipfilet in kleine stukjes (nugget formaat). Strooi het bloem over de kipfilet zodat elk stukje is bedekt. Kluts het ei los met een snufje zout en peper. |
4
Done
|
Zet klaar: 1. los geklopte ei, 2. quinoa mengsel, 3. ovenschaal. Dip de kip eerst in de ei, laat het goed uitlekken. Bedek de kip dan met de quinoa en leg hem in de oveschaal. Doe dit met alle stukjes. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kip in 20 minuten gaar. Draai de stukjes halverwege om zodat beide kanten krokant worden. |