Bodem |
|
200 gram Digestive koekjes | |
75 gram Boter | |
Cheesecakebeslag |
|
250 gram melkchocolade | |
50 gram marshmallows | |
600 gram roomkaas (naturel) | |
100 gram poedersuiker | |
1 tlp vanille extract/aroma | |
200 ml slagroom | |
1 zakje Klop-Fix | |
Decoratie |
|
marshmallows (mini en grote) | |
Digistieve koekjes | |
gesmolten chocolade (puur) | |
In Huis |
|
ronde taart springvorm (20 cm) | |
bakpapier |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Recept uit kookboek: Cheesecake
Tijdens mijn zwangerschap besloot ik mijzelf een cadeau te doen. Natuurlijk kan dat maar een ding bij mij betekenen: een kookboek. Tijdens bedrust-dagen heb ik heel wat tijd doorgebracht op Instagram en mij verlekkerd aan allerlei instafood plaatjes. Op het account van de Nederlandse blogster: OhMyFoodness bleef zij mij verlekkeren met Cheesecake recepten. Een craving die erg aanwezig was tijdens mijn zwangerschap. Laat Sabine Koning nou ook nog eens een Cheesecake kookboek uitbrengen?! Juist mijn cadeau naar mijzelf het Cheesecake kookboek van Sabine Koning.
Deze week is het prachtige cheesecake kookboek van Sabine uit. Ik had hem echter via een pre-order afgelopen weekend al binnen. Het boek staat vol met gebakken en no-bake cheesecake recepten. Daar moest dus wel direct iets uitgemaakt worden. (Okay ik had gewoon heel erg zin om de keuken weer eens in te springen met een simpel maar lekker recept!). Mijn mannen mochten kiezen welke cheesecake de kleine chef en ik zouden maken. Logan ging voor de Rocky Road Cheesecake. Helaas vond hij hem minder lekker dan dat hij hem eruit vond zien. Logan houdt namelijk helemaal niet van Chocolade. I know crazy! Daarom besloot ik voor hem nog een andere (mini) cheesecake te maken, waar van het recept binnenkort volgt!
De Rocky Road Cheesecake van Sabine Koning is onwijs lekker en ziet er ontzettend feestelijk uit. Plus het is een makkelijk recept om samen met je kinderen te maken. Het is een no bake cheesecake wat betekend dat het een nachtje moet op stijven. Maar het is absoluut de moeite waard om even te wachten. Net als het boek van Sabine, wat een echte aanrader is voor alle cheesecake lovers.
Woon je trouwens in de buurt van Deventer of ben je gewoon super Cheesecake fan. Dit weekend (donderdag 27 tm zondag 30 september 2018) heeft Sabine een heuse Cheesecake Pop-Up Store in Fooddock, Deventer!
Kinderen kunnen weinig geduld hebben, de taart zelf moet dus wel een aantal uur in de koelkast staan! Je zou eventueel de taart vast kunnen maken en de kids er pas bij roepen als er versierd moet worden. En vergeet niet bij versieren en bakken hoort ook wel af en toe wat snoepen…uhm ik bedoel proeven! We moeten wel weten of het lekker is ;).
Het Cheesecake Kookboek van Sabine Koning is nu verkrijgbaar bij Bol.com en de betere boekenwinkels.
1
Done
|
Vet je springvorm in met een klein beetje boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier. Het boter zorgt ervoor dat het bakpapier goed blijft zitten. |
2
Done
|
BodemSmelt de boter in een steelpan. | Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. | Meng de gesmolten boter door de verkruimelde koekjes. Stort het koekmengsel in de springvorm en druk de bodem goed aan zodat deze een gelijke dikte heeft. |
3
Done
|
CheesecakebeslagDoe de chocolade en de marshmallows in een magnetron bestendige kommetjes en smelt ze in de magnetron. Mashmallows hebben 30 seconde nodig en chocolade 1-1,5 minuut. | (In het kookboek worden ze in een steelpan gesmolten, dit werkte voor mij niet!). | |
4
Done
|
In een grote beslag kom meng de gesmolten chocolade, gesmolten marshmallows, roomkaas, poedersuiker en vanille tot een romig en klont vrij beslag. Gebruik hier een handmixer voor. | Voeg de slagroom en Klop-Fix toe en klop het beslag op tot het lijkt op stijfgeklopte slagroom. | Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. | Zet de cheesecake een nacht in de koelkast om op te stijven. (Minimaal 6 uur nodig). |
5
Done
|
DecorerenDecoreer de cheesecake met de grote en mini marshmallows, verkruimelde koekjes en maak het af met wat gesmolten chocolade die je er overheen kunt Drizzlen. |