Directions
Sinaasappel Cake
Normaal hebben wij nooit sinaasappels in huis, maar ik had ze nodig voor een salade. Uiteindelijk bleef er één over en besloot ik hiermee een sinaasappel cake te maken. Een vanille cake, met de heerlijke citrus smaak van sinaasappel.
Voor mijn verjaardag had ik een tulbandcakevorm gekregen en deze besloot ik direct te testen voor de sinaasappelcake. Tulbandcake’s zien er gewoon altijd zo mooi uit en deze cake is niet alleen mooi, maar ook luchtig en fris. Perfect voor de lente!
Dit recept stond voorheen op mijn oude blog Recepthoekje (2016)
Steps
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Vet een cakevorm in met boter. | |
2
Done
|
In een kom mix de boter met de suiker, tot een kruimige substantie. | Voeg de eieren één voor één toe en mix deze door de boter. | Voeg de melk en vanille toe en mix door de boter. | |
3
Done
|
Was de sinaasappels. | Rasp de sinaasappel. | Snijd de sinaasappel door midden en pers het sap eruit. | Schenk 2/3 van het sap bij de boter en mix deze er doorheen. | |
4
Done
|
In een kom meng de bloem, zout en bakpoeder samen. | Doe de bloem, beetje bij beetje toe aan de boter en mix alles door elkaar. | Voeg de 2/3 van de sinaasappelrasp toe en vouw deze met een spatel door het beslag. | |
5
Done
|
Schenk het beslag in de cakevorm. | Zet de cake in de oven voor 40-45 minuten. De cake is klaar als je met een prikker in de cake prikt en deze er schoon uitkomt. |
6
Done
|
Haal de cake uit de oven. Zet de cake in de vorm op een rooster. | Schenk de overgebleven sinaasappelsap over de cake. Laat de cake minimaal 30 minuten in de bakvorm afkoelen. | Haal de cake uit de cakevorm en laat het nog eens 15 minuten koelen voor je hem afmaakt met wat poedersuiker en de overgebleven rasp. |