1 (à 430 gram) kersen taart & vlaai vulling (blik) | |
bloem | |
havermout | |
lichte basterd suiker | |
25 gram boter | |
1/2 tlp kaneel | |
1/2 tlp bakpoeder | |
snufje zout |
Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken
Op 18 April waren wij 6 jaar getrouwd en door de Corona crisis werd het jubileum anders gevierd. Normaal zouden we buiten de deur even wat eten: lunch met kids of diner met ze twee. Nu was het thuis gewoon koken. Uiteraard hoort er bij een “feestje” ook een taart, maar dit was helaas er niet van gekomen. Om 17:00 (we eten om 18:00 over het algemeen, structuur voor de kids) besloot ik echter we moeten toch een dessert te maken. Gezien het dessert slow cooker apple crumble zo’n succes was. Dacht ik ‘Ik heb nog een blik kersten taart & vlaai vulling staan’. Oftewel waarom maak ik geen snelle kersen crumble. Je hebt 5 minuten nodig om het gerecht te maken en dan hup 20 minuten de oven in.
Een snelle variant van de slow cooker apple crumble. Het is zo makkelijk dat zelfs je kids het zouden kunnen maken. Enige waar de volwassen bij hoeven te helpen is het in en uit de oven halen. Goed recept om dus te onthouden voor noodgevallen. Al zal ik dit gewoon zo ook nog eens maken. Delish!
Het onderstaande recept is een kleine portie voor vier personen. Precies goed als klein dessert. Je kunt het eventueel met wat slagroom en vanille ijs serveren. Wil je een grotere portie maken, verdubbel dan het recept. Ook kun je optioneel er nog noten in de crumble verwerken. Al doe ik dit niet vaak in desserts bedoelt voor kinderen.
Maak je een van de recepten van Babies Kitchen en deel jij deze op social media? Vergeet dan niet @babieskitchennl en #babieskitchen te vermelden. Zo zie ik ook je bericht. Iets wat ik heel leuk vind!
1
Done
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. | Zet een niet te grote ovenschaal klaar. | Schenk de kersen taartenvulling in de ovenschaal. Het moet een gelijke mooie laag zijn. |
2
Done
|
In een kom meng de bloem, havermout, suiker, kaneel, bakpoeder en zout. | Snij de boter in kleine blokjes en kneed deze door de havermout. | Verdeel het havermout mengsel over de kersen. | Zet de ovenschaal in de oven voor 20 minuten tot de crumble goud bruin is. |